Onderzoek wijst uit: Aldi licht haar klanten structureel op

Schandalige onthulling: Aldi licht klanten keihard op

Het is al laat in de avond, maar nooit te vroeg voor een schandalige onthulling. De bekende supermarkt Aldi doet namelijk aan het oplichten van klanten. Retaildeskundige Paul Moers noemt het ‘valse voorlichting’ van klanten.

Wat is er gebeurd?

Boodschappen zijn al tijdenlang onbetaalbaar. Tenminste, het is allang niet meer zo dat veel gezinnen achteloos van alles in hun winkelmandje kunnen knikkeren. De prijzen die er tegenwoordig worden berekend, stijgen zo ontzettend hard. Dat vindt niemand leuk, behalve de directie van de supermarkten.

Dat stellen zij natuurlijk niet, maar uit cijfers blijkt dat er flinke winst gemaakt wordt. Afijn. De Aldi claimt dat hun boodschappen in de afgelopen maanden honderden euro’s goedkoper zijn geworden. Maar volgens Paul Moers is dat een keiharde leugen.

Onderzoek bewijst: Aldi licht klanten genadeloos op

Prijzen verlaagd?

De supermarkt heeft weliswaar een hoop producten in prijs verlaagd, maar wat de supermarkt er niet bij vermeldt is dat andere producten daarvoor in prijs verhoogd zijn. Kortom, de bewering dat het allemaal goedkoper is geworden is een grove leugen. Het een heft het ander op en dus is er sprake van ‘valse voorlichting’.

Onwaarheden

“Een aantal producten ging omlaag, een aantal ging omhoog, dus per saldo is het nul. Het klopt niet wat ze zeggen en dat moet je niet doen in deze tijd”, zegt de marketing- en retailexpert tegen Hart van Nederland, nadat hij een recent onderzoek geanalyseerd heeft.

Moers vindt dat Aldi de consument “vals voorlicht”. Volgens hem zijn andere supermarkten voorzichtiger. “Het is marketing, alles wordt overdreven en daar is op zich niets mis mee. Maar wanneer je de waarheid spreekt, dan rekent de consument je daarop af”, zo vindt Moers. ”De rest van de supermarkten is daar ongelooflijk voorzichtig mee.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALDI Nederland (@aldi.nederland)

Reactie Aldi

Een woordvoerder van de Aldi stelt dat het allemaal niet waar is wat Moers beweert. ”Volgens de kassadata zijn er sinds week 13 bijna 300 artikelen in prijs verlaagd, tegen ongeveer 190 verhogingen. Met als resultaat dat we in de totale mix goedkoper zijn geworden voor onze klanten”, zo is de woordvoerder zeker van zijn zaak.

Apart

Goochelen met cijfers, noemt Moers het. “Dat is apart, dat een extern onderzoek iets anders laat zien”, zegt hij. “Waarschijnlijk hebben ze die 190 productie zo fors in prijs verhoogd dat het per saldo in totaal op nul uitkomt. Ik heb respect voor Aldi, maar je moet wel eerlijk zijn naar je klanten.”

Scroll naar boven