Onderzoek: vechten met je broer of zus maakt je een beter persoon

Als je nooit met je broer of zus vocht toen je opgroeide, was je dan wel echt familie? Vechten met je broer of zus is slechts één van de vele ongeschreven regels van het leven. De meeste argumenten tussen broers en zussen worden veroorzaakt door zaken als dingen lenen zonder te vragen.

Vechten met broer of zus

In de meeste gevallen stopt dit meestal wanneer je jaartje ouder wordt, op enkele uitzonderingen na, natuurlijk. De reden hiervoor? Ze zijn vaak degene van wie je het meest houdt, zodat je ze soms echt kan haten, of dat nou terecht is of niet. Het goede aan dit alles is dat er nu een studie is gedaan waarin wordt beweerd dat degenen die jarenlang rivaliteit van broers en zussen hebben doorgemaakt, op den duur betere mensen worden.

De studie, die werd gedaan door de Universiteit van Cambridge, zegt dat ruzie met je broer of zus in je vroege jaren goed is voor je mentale en emotionele ontwikkeling. Je traint jezelf in feite in het omgaan met je emoties. De studie heette toepasselijk ‘Toddler’s Up’, heeft maar liefst vijf jaar geduurd om 140 kinderen tussen de 2 en 6 jaar te observeren. De resultaten waren verrassend.

Volgens de studie zou de aanhoudende rivaliteit van broers en zussen later in het leven kunnen leiden tot problemen met het opbouwen van relaties en gedragsproblemen, terwijl mildere vormen buitengewoon heilzaam zijn en zorgen voor een gezonde ontwikkeling in de kindertijd.

We suggereren dit niet om een oude koe uit de sloot te halen, maar dit onderzoek helpt wel bij het schuldgevoel als je terugdenkt aan al die gekke kindergevechten. Om je wat meer in de studie in te lezen, lees het hier, voordat je je broer / zuster bedankt voor het helpen ontwikkelen van zo’n geweldig persoon.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven