Onderzoek toont aan dat er meerdere redenen zijn waarom jij vaker thee zou moeten drinken

We weten allemaal dat er niks lekkerder is dan een lekker kopje thee in de ochtend, of wanneer je een kater hebt, of op je werk als je tien minuten lang een excuus nodig hebt. Er is in ieder geval nooit een slecht moment om te genieten van een lekker kopje thee.

Er is recentelijk een onderzoek gedaan naar de levensverwachting van mensen die regelmatig genieten van een lekker kopje thee.

Voor de studie keken onderzoekers van de University of Western Australia naar de voeding van meer dan 1.000 vrouwen in de jaren ’70 en ’80.

Ze keken naar de invloed van de inname van flavonoïde op het overlijdensrisico van oudere vrouwen door welke oorzaak dan ook, waarbij het vinden van mensen met de hoogste inname van flavonoïde het minste risico had op overlijden. Flavonoïden zijn een soort plantensamenstelling waarvan gedacht wordt dat ze goed zijn voor het gezondheid dankij hun antioxiderende werking, en ze zijn te vinden in verschillende soorten voedsel en dranken, waaronder thee, koffie en chocolade.

Volgens de studie hadden mensen die slechts twee kopjes thee per dag dronken 40% meer kans om een langer leven te leiden, waardoor ik op dit moment vrijwel bovenmenselijk ben.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Nutrition, concludeerde:

“Met behulp van de meest uitgebreide flavonoïde databases, bewijzen wij dat een hoog gebruik van flavonoïden geassocieerd is met een verminderd risico op sterfgevallen bij oudere vrouwen. De voordelen van flavonoïden zijn verder ook dat het de mogelijke oorzaak van kanker en hart- en vaatziekten vermindert. “

Maar het zijn niet alleen ouderen die een voordeel hebben bij het drinken van veel thee. In de Daily Mail zei diëtiste Dr. Carrie Ruxton:

“Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je ouder wordt om te genieten van de voordelen van thee. Studies bij jongere volwassenen tonen aan dat regelmatig drinken van thee het risico op hartaandoeningen verlaagt, omdat theeflavonoïden de bloedstroom verbeteren.

“Thee bevat ook een bescheiden hoeveelheid cafeïne waarvan is bewezen dat het de alertheid en concentratie verhoogt. Nieuw onderzoek toont aan dat fluoride en flavonoïden in thee goed zijn voor de gezondheid van de tanden, omdat ze de bacteriën doden die het verval en de slechte adem veroorzaken. ”

Dus jongens, blijf gewoon thee drinken, voor altijd, en je zult gezond zijn.