Onderzoek toont aan dat als je twee mondkapjes draagt, je voor 96% beschermd bent

Een nieuwe studie heeft heeft laten zien dat het beter is om twee mondkapjes in plaats van één mondkapje te dragen.

De Centers for Disease Control (CDC) in de VS heeft een onderzoek uitgevoerd naar de doeltreffendheid van de aanpak met twee mondkapjes in combinatie met het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus – en de resultaten zijn indrukwekkend.

Volgens de bevindingen van de CDC heeft het dragen van een stoffen mondkapje over een drielaags masker voor medische procedures, waarbij de oorlussen van het laatstgenoemde masker worden dichtgeknoopt en het overtollige materiaal dicht tegen het gezicht wordt gehouden, een succespercentage van 96,4 procent.

Dr. John Brooks die co-auteur van de nieuwe studie was vertelde Insider: “Wat we nu willen doen is consumenten helpen om het dragen van maskers beter voor hen te laten werken.

“Er zijn een aantal verschillende manieren geweest, eenvoudige manieren, low-tech manieren, dat mensen de prestaties van hun masker kunnen verbeteren,” zei hij.

“Meer lagen helpt. Een betere pasvorm is van cruciaal belang.”

Het dragen van alleen een stoffen mondkapje hielp 44,3 procent van de deeltjes van een gesimuleerde hoest tegen te houden terwijl een ongeknoopt chirurgisch masker 42 procent tegenhield.

Het gebruik van het geknoopte en tweede mondkapje en ervoor zorgen dat het strak om je gezicht zit, bleek de overdracht van Covid-19 met maar liefst 96,4 procent te verminderen.

Dit hoge percentage is alleen van toepassing als zowel de hoestende persoon als de persoon aan de andere kant een dubbel masker dragen en de zijkanten dichtknopen.

CDC-directeur Rochelle Walensky zei: “In de studie presteerde het dragen van elk type mondkapje significant beter dan het niet dragen van een mondkapje.

“En goed passende mondkapjes presteerden het best bij zowel het blokkeren van uitgestoten aërosolen als de blootstelling van aërosolen aan de ontvanger.”

“In het ademanalyse-experiment verminderde de blootstelling van de ontvanger met meer dan 95% wanneer zowel de bron als de ontvanger een masker droegen dat beter paste in vergelijking met helemaal geen masker.”

De VS heeft onlangs in het hele land een mondkapjesplicht ingevoerd die burgers verplicht een mondkapje te zetten dragen zij in vliegtuigen, bussen, treinen en ander openbaar vervoer naar, binnen of uit de VS reizen.

Mensen zullen ze ook moeten dragen als ze zich op een transitknooppunt zoals een luchthaven, bus- of treinstation bevinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven