Onderzoek: Mannen negeren hun partner jaarlijks gemiddeld 388 keer met selectief gehoor

Mannen luisteren 388 keer per jaar niet naar hun vrouw

Doe jij wel eens net alsof je niet hoort wat je vriendin zegt? Goed nieuws, want je bent ook zeker niet de enige die ‘last’ heeft van een selectief gehoor. Een Brits gehoorbedrijf heeft een tijd geleden onderzoek gedaan en wat blijkt? Mannen negeren hun partner gemiddeld zo’n 388 keer per jaar bewust. En vrouwen? Ook die zijn verre van heilig… Zij luisteren gemiddeld 339 keer per jaar niet naar wat hun man heeft te zeggen.

Selectief horen

Bij selectief horen, hoor je alleen wat je wil horen. Verzoekjes van je partner om bijvoorbeeld de afwas te doen, de was op te vouwen of iets anders huishoudelijks. Of ze wil graag kwijt dat er bij de ETOS een mega-aanbieding is op haarelastiekjes. Kortom: informatie waar jij als man helemaal niets mee kunt, maar die je helaas wel moet aanhoren.

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Een man die een sportwedstrijd verslaat, of bijvoorbeeld een heel verhaal ophangt over de carburateur van die mooie oude Volvo. Voor vrouwen die hier geen interesse in hebben een lijdensweg.

De oplossing is simpel: met selectief horen, doe je gewoon net alsof je het niet hebt gehoord. Dat scheelt antwoorden en daarmee stopt het gezeur vanzelf.

Gehoorverlies

De door gehoorapparatenverkoper Scrivens gesponsorde onderzoekers stellen dat het negeren ook kan komen door ‘gehoorverlies’. Laat ons raden: een gehoorapparaat van Scrivens is zeker de beste oplossing hiertegen?

Nonsens als je het ons vraagt. Gewoon lekker doorgaan met negeren, dan stopt het gezeur vanzelf.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven