Onderzoek bevestigt: mannen worden pas rond hun 54e écht volwassen

Onderzoek bevestigd: mannen worden pas rond hun 54e écht volwassen

Er wordt altijd gezegd dat je volwassen bent wanneer je de 18jarige leeftijd bereikt, maar niks is minder waar. Onderzoek heeft namelijk bevestigd dat mannen pas rond hun 54e écht volwassen zijn. Maar hoe komt dat nou? De uitkomsten van een studie waar 1000 mensen aan meededen liet duidelijk zien dat mannen zich pas echt ‘gesetteld en zeker’ voelen op hun 54e leeftijd.

Laat volwassen worden

De oorzaak hiervan is hoogstwaarschijnlijk het feit dat mannen tegenwoordig veel later vader worden dan vroeger. De leeftijd van de gemiddelde vader is nu dan ook ongeveer 32 of 33 jaar. Ook lieten de resultaten zien dat mannen zich nog erg lang als adolescenten gedragen: speels, lollig en soms een tikkeltje egoïstisch.

Eerst werd gedacht dat de leeftijd dat mannen volwassen werden tegen de 40 lag, maar dankzij deze studie is het opgeschoven naar 54. Vóór deze leeftijd zeggen de mannen nog te veel te twijfelen aan zichzelf. Ze hebben problemen met geld en in de liefde zijn ze ook vaak nog onzeker.

Groeien vrouwen sneller op?

Er wordt gezegd van wel. Een deel hiervan kan te wijten zijn aan maatschappelijke standaarden. Vrouwen groeien emotioneel sneller op omdat ze meer druk en meer middelen ervaren om deze vaardigheid te ontwikkelen.  Denk aan kinderen krijgen, of zich naar bepaalde maatstaven moeten gedragen. Mannen worden vaak cultureel uitgesloten van de noodzaak om deze eigenschap te ontwikkelen.

Komt dit je bekend voor? Of ben je het hier totaal niet mee eens? Laat het weten in de comments op Facebook!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven