Onder de douche plassen? Dit is waarom je dat NIET moet doen

Onder de douche plassen? Dit is waarom je dat NIET moet doen

De kans is vrij groot dat je wel eens onder de douche hebt geplast. Toegegeven, de auteur van dit artikel doet het soms ook. Maar mensen die dit op regelmatige basis doen, kunnen daar maar beter mee stoppen. Volgens een Amerikaanse dokter is plassen onder de douche namelijk helemaal niet zo slim.

Nu denk je vast dat dit met hygiëne te maken heeft. Dat is gelukkig niet zo. Het euvel is dat wanneer je stelselmatig onder de douche plast, je jouw brein traint om in actie te komen bij het horen van water.

Onder de douche plassen? Dit is waarom je dat NIET moet doen

Dat zegt Alicia Jeffrey-Thomas, een Amerikaanse bekkenbodemfysiotherapeute die op TikTok video’s deelt over allerlei onderwerpen die met de bekkenbodem te maken hebben. Volgens haar is het niet slim om te plassen als je in de buurt bent van een stromende kraan.

Verband tussen stromen water en hersenen

Als je dat namelijk wel doet en ook nog eens heel vaak, dan zorg je ervoor dat je hersenen een verband leggen tussen het plassen en stromend water.

Ben je nog jong? Dan kan dat niet zoveel kwaad. Jonge mensen zijn fysiek namelijk beter in staat hun plas op te houden. Maar als de jaren beginnen tetellen en je bekkenbodemspieren minder goed functioneren, kan dat problemen opleveren.

Dat zou tot zeer ongemakkelijke situaties kunnen leiden. Strikt gezien zou het zelfs zo erg kunnen zijn, dat je moet plassen als je staat af te wassen, of wanneer je de planten aan het besproeien bent. En probeer het dan maar eens op te houden…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven