Ondankbare vrouw uit Congo weigert aangeboden woning: ”Ik eis grotere”

Ondankbare vrouw uit Congo weigert aangeboden woning: ''Ik eis grotere''

Een vrouw uit Congo moet samen met haar vijf kinderen het azc (asielzoekerscentrum) uit. Dat heeft de rechter besloten.

‘Te klein’

De Congolese familie, die tot voor kort bestond uit een moeder en drie kinderen, heeft een verblijfsvergunning voor vijf jaar. Recent kreeg ze nog een tweeling. Die hebben nog geen verblijfsvergunning.

De vrouw kreeg van het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) een mooie woning aangeboden, maar weigerde die. Volgens Hart van Nederland zou de vrouw de woning ’te klein’ hebben gevonden.

Het COA nam hier met stijgende verbazing kennis van, en spande een kort geding aan tegen de vrouw. De rechter heeft nu besloten dat het COA in het gelijk staat. Gerechtelijk is nu besloten dat de vrouw en haar vijf kinderen het azc in Katwijk uit moet.

4 slaapkamers

Twee maanden geleden kreeg de vrouw een mooie woning aangeboden met vierslaapkamers en een enorme zolder. Na de bezichtiging vond de moeder het ’te min’.

Ze kreeg vervolgens een week om erover na te denken. Haar werd verteld dat de woning niet beschikbaar zou blijven als ze opnieuw zou weigeren.

Ook werd haar aangegeven dat het asielzoekerscentrum zou moeten verlaten bij weigering. De vrouw dacht dat het COA op haar eisen zou ingaan, en nam de gok.

Op 12 oktober werd de moeder gesommeerd het azc te verlaten. Ze kreeg drie dagen de tijd. Het COA stapte naar de rechter om haar te dwingen.

Passend

De rechter oordeelde dat de woning weliswaar ‘aan de krappe kant’ was, maar dat ze er prima zouden kunnen wonen. Ook zou ze vanuit die woning verder kunnen kijken.

Maar goed, dat wilde de vrouw dus niet. Ze heeft nu minder dan 24 uur de tijd om haar spullen te pakken. En dat staat ze met haar vijf kinderen op straat.

Beeld: Google Maps

Scroll naar boven