Onbekende vrouw belt meer dan 1.400 keer naar 112

Onbekende vrouw belt meer dan 1.400 keer naar 112

Een (nog) onbekende vrouw uit Velp heeft in twee maanden tijd meer dan 1.400 keer naar 112 gebeld. Dat meldt Omroep Gelderland. De autoriteiten zijn op zoek naar de beller, maar hebben geen idee wie het is.

De telefoontjes schijnen te komen uit de buurt van wooncentrum De Ulenpas aan de Korte Wal. Hierin zitten meer dan 234 appartmenten.

Inmiddels is met meerdere bewoners gesproken, maar niemand weet wie de beller is. Wijkagent Bart Bosman wil niet bij elke woning aanbellen: ”Dat kost veel moeite. Het zijn te veel voordeuren.”

Heel moeilijk

Het blijkt sowieso een lastige zoektocht. De belletjes kunnen namelijk ook uit de omgeving van het wooncomplex komen. ”We mogen niet zomaar alle mobiele telefoons uitpeilen, daar gelden regels voor. Daardoor kunnen we de beller ook niet vinden.”

Met de omgeving wordt bijvoorbeeld de wijk Presikhaaf in Arnhem bedoeld. De beller kan zich daar dus ook bevinden.

Lijn bezet

Hoewel de vrouw dus ontzettend vaak aan de lijn hangt, kan de hulplijn het nog wel aan. Desondanks houdt de beller een hulpijn bezet, waardoor iemand anders in de wacht zit. ”Dat is heel vervelend.”

Volgens de beheerder van het wooncentrum is de kans klein dat een bewoner degene is die belt. ”Ik ken iedereen hier, dit gebeurt hier niet.”

Hij hoopt dat de beller snel getraceerd wordt, want van wetsdienders aan de deur wordt hij niet vrolijk. ”Leuk is dat niet, want iedereen komt zijn woning uit en staart je aan alsof je iets verkeerd hebt gedaan.

Scroll naar boven