Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken

Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken

Inwoners van Japanse eiland Kumejima verkeren in vergaande staat van shock. Op het afgelegen eiland zijn namelijk dertig groene zeeschildpadden ontdekt die op gruwelijke wijze van het leven zijn beroofd.

De zeedieren bleken te zijn doodgestoken en bleken steekwonden te hebben in hun nek en vinnen. Dat meldt de politie, die direct een onderzoek is gestart naar dierenmishandeling.

Verstrikt in visnetten

Vissers hebben lokale media verteld dat de zeeschildpadden verstrikt raakten in hun visnetten. Zij hebben geprobeerd om hen los te krijgen, maar zeggen sommigen zeedieren ‘noodgedwongen’ uit hun lijden te hebben moeten verlossen. Gezien de aard van de verwondingen wordt er ernstig getwijfeld aan de verklaringen van de vissers. Deze verklaringen worden nu verder onderzocht.

Bedreigde diersoort

De Japanse overheid neemt de gruwelijke moorden op de groene zeeschildpadden zeer hoog op. Eens te meer omdat het om een bedreigde diersoort gaat.

De reptielen leven voornamelijk rond de eilandengroep Okinawa, waar Kumejima onder valt. De schildpadden vertoeven met name graag in het zeewier rond het eiland. Een lokale dierenbeschermer heeft aan de Japanse krant Asahi Shimbun laten weten ”enorm geschokt” te zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven