OMT houdt rekening met lange lockdown in de winter

RIVM komt met acute spoedmaatregelen tegen 'superinfectie'
Het OMT houden rekening met de meest extreme scenario’s voor de komende winter. De cijfers nemen enorm toe en er dreigen problemen te komen als de infectie- en ziekenhuiscijfers blijven toenemen.

Extreme scenario’s

OMT-voorzitter Jaap van Dissel zei het volgende: “Actie is nodig om het aantal contacten terug te brengen. Maar er is veel onzekerheid, waardoor we niet precies weten waarop we uitkomen. Het wrange is ook: met name de basisregels, thuisblijven en testen bij klachten, worden niet genoeg nageleefd. Als dat wel zou gebeuren zou je andere maatregelen niet eens hoeven te nemen.”

“Je wil rust in de tent”, aldus Van Dissel. De coronacijfers gaan nu al een tijdje de verkeerde kant op. Volgens berekeningen van het RIVM zal dit nog wel even aanhouden. Het aantal coronapatiënten op de IC kan gaan stijgen tot wel 500 of 750 half december als het tegenzit. In het ergste geval misschien wel meer dan duizend.

Volgens Ernst Kuipers is het overgrote deel van de 1300 opgenomen coronapatiënten niet gevaccineerd. “Ze werken sterk. Je zou rustig de stelling kunnen verdedigen dat als iedereen in Nederland gevaccineerd was, er van de huidige 1300 opgenomen patiënten meer dan duizend niet in het ziekenhuis zouden hebben gelegen. Dan hadden 250 mensen in de ziekenhuizen gelegen en was er niets aan de hand geweest en hadden we niet hoeven spreiden.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven