Omgebouwde man totaal kansloos bij Miss Universe

Omgebouwde man totaal kansloos bij Miss Universe

Rikkie Kollé is een ervaring rijker, maar een illusie armer. De transvrouw mocht als Miss Nederland naar El Salvador voor de Miss Universe-verkiezing, maar was daar totaal kansloos. Het werd zodoende een kort gebeuren.

Miss Universe

Het werd voor Rikkie al snel duidelijk dat het avontuur er binnen no time op zou zitten. Kort na de opkomst van alle negentig deelnemeemsters, werden de namen omgeroepen van de twintig vrouwen die naar de tweede ronde mochten. Daar zat onze Rikkie niet bij.

Wie er wel bij zaten, waren transvrouw Marina Machete uit Portugal en Jane Dipika Garrett. Zij is de eerste plussize vrouw die het heeft weten te schoppen tot de finalisten.

De top 20 had nog meer verrassingen in petto. Met de Colombiaanse Camila Avella was er ook voor het eerst een moeder bij de finalisten te vinden.

Winnares

Degene die er met de winst vandoor is gegaan, is Miss Nicarugua Sheynnis Palacios, Zij gaat een jaar lang door het leven als de mooiste vrouw van het universum.

Miss Thailand, Anntonia Porsild, eindigde op de tweede plek. Het podium werd gecompleteerd door Miss Australië Soraya Wilson, die de bronzen medaille won.

‘Verder met droom’

In juli van dit jaar werd Rikkie Kollé verkozen als ‘mooiste vrouw van Nederland’. Veel mensen konden het niet geloven en denken dat de transvrouw heeft gewonnen om een statement te maken.

Na haar winst kwam Rikkie in het nieuws doordat ze nare berichten had ontvangen van mensen die haar niet als een vrouw zien.

Eerder deze week vertelde ze al dat ze kan terugkijken op een mooie ervaring. ”Na deze verkiezing wil ik mijn droom gaan doorzetten om een platform te creëren voor andere queer personen die met vragen zitten over hun identiteit bijvoorbeeld.”

Divers

Rikkie Kollé noemt het een ‘goede zaak’ dat er zoveel ‘diverse vrouwen’ meedoen aan de Miss Universe-verkiezing omdat het laat zien hoe divers de wereld is. Net als de maatschappij.”

Scroll naar boven