Omgebouwde man die Miss Nederland won: ”Dit land accepteert ons niet”

Miss Nederland Rikkie Kolle deelt bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap

De 22-jarige Rikkie Kollé won gisteren tot verbazing van veel mensen de Miss Nederland-verkiezing. De jury stelt dat zij de mooiste ‘vrouw’ was op het podium. 

Onwerkelijk

Tegen RTL Nieuws vertelt Rikkie vandaag dat het allemaal heel onwerkelijk voelde toen ze te horen kreeg dat ze door de jury werd gekozen als Miss Nederland.

Volgens de jury straalde Rikkie tijdens de gehele show en heeft ze ook ‘de meeste progressie’ doorgemaakt van alle vrouwen die aan de verkiezing meededen. ”Ze heeft een ijzersterk verhaal, met een duidelijke missie”, zo werd er genoteerd in het juryrapport. Met Rikkie als winnaar is er geschiedenis geschreven.

”Dat idee is pas net ingedaald. Het is een historisch moment, waar ik heel trots op ben. Ik vind het zo goed en fijn dat er open over queers gesproken wordt.”

Op Instagram schrijft ze dat ze wil laten zien dat je dingen kunt bereiken, waarbij het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt. ”Dat is namelijk waar kinderen de hoop verliezen: als ze horen dat ze er niet bij horen, of dat queer zijn niet okee is”, aldus Rikkie.

Haatreacties

Op sociale media werd er flink de draak gestoken met de winst van Rikkie. Mensen begrijpen niet dat een omgebouwde man tussen vrouwen kan worden verkozen boven biologische vrouwen.

De verkiezing wordt dan ook oneerlijk genoemd en veel mensen hebben het idee dat het meer een soort statement is dan dat Rikkie echt gekozen is op basis van haar looks.

Geen acceptatie

”Naast de vele lieve berichtjes, komen er nu van allerlei kanten minder leuke reacties mijn kant op. Dat had ik graag anders gezien, maar niet anders verwacht.”

”In Nederland hebben we namelijk zo snel overal een mening over, mensen vinden altijd een reden om te haten. Ik ben hier enorm van geschrokken. Het laat me inzien hoe weinig acceptatie er nog steeds is in dit land.”

Volgens Rikkie wordt er momenteel ‘echt gehaat’. En dat ligt volgens haar zelf niet aan haar overwinning, maar om het feit dat ze een trans vrouw is.

”Het allerergste vind ik dat er ook ouders met haat reageren, moeders die een kind op de wereld hebben gezet. Ik hoop dan oprecht dat ze liever en meer acceptatie uitstralen richting hun eigen kinderen, dan hoe ze op mij reageren. Maar het doet pijn te weten dat er nog zo veel kindjes gaan volgen die ook queer zijn en niet geaccepteerd worden door hun ouders. Dat zijn aspecten waar ik echt van schrik.”

Scroll naar boven