Omar rijdt twee vrouwen en twee kinderen dood: “Ik had voorrang”

Omar rijdt twee vrouwen en twee kinderen dood: "Ik had voorrang"

Omar E. veroorzaakte op 2 september van dit jaar in Oud Gastel een ongeluk waarbij vier personen om het leven kwamen. Roosendaler E. vindt dat hij voorrang had moeten krijgen en is boos dat hij naar zijn mening onterecht vastzit.

155 kilometer per uur

Daar denkt de rechter anders over. Na het bekijken van de camerabeelden zijn er aanwijzingen dat E. schuld heeft aan het tragische ongeluk. Omar E. reed met 155 kilometer per uur in een gehuurde Mercedes op een kruispunt af. Er was een snelheid van maximaal 55 kilometer per uur toegestaan.

Omar rijdt twee vrouwen en twee kinderen dood: "Ik had voorrang"

Op dat moment passeerde een Toyota net haaientanden om over te steken. Bij de klap kwamen een 39-jarige moeder, haar dochter (10) en zoon (8) en een 42-jarige vrouw om het leven. De vijfde inzittende, een meisje van 9, raakte gewond.

‘Reed alleen maar te hard’

De advocaat van E. vindt dat zijn cliënt onterecht in de gevangenis zit omdat hij “alleen maar te hard reed. De raadsman is ook van mening dat Omar geen roekeloosheid te verwijten valt. Hij eist een taakstraf.

Roekeloos

Over roekeloosheid valt wat te zeggen. Twee jaar geleden negeerde E. een rijontzegging. Voorafgaand aan dit fatale ongeluk haalde hij rechts in, hield hij geen afstand en racete Omar op een kruispunt af.

De rechtbank is bang dat als ze hem vrijlaten, hij weer roekeloos gaat rijden. “U heeft een mentaliteit waarin weinig ruimte is voor veiligheid en de fysieke integriteit van anderen. Ook overschat u uw vaardigheid tot het besturen van motorvoertuigen.”

Volgend jaar wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijft Omar vastzitten.

Scroll naar boven