Oma wil kleinkind alleen nog maar zien als daar fors voor betaald wordt

Oma wil kleinkind alleen nog maar zien als daar fors voor betaald wordt

Iedereen die kinderen heeft weet dat de opvang en babysitters aardig prijzig zijn. Tegelijkertijd is dat ook ontzettend belangrijk om goed te regelen.

Kosten

Het is geen verrassing dat zoveel ouders hulp vragen aan familieleden, zodat zij uit kunnen helpen wanneer de situatie daar om vraagt. Het is ook een stuk goedkoper.

Verreweg de meeste opa’s en oma’s doen niets liever dan voor hun kleinkinderen zorgen. Er zijn echter ook grootouders die vinden dat ze betaald moeten worden voor hun tijd. Dit is precies de situatie waarin een moeder terechtkwam. Haar moeder weigerde op te passen, zonder betaling.

Reddit

Verontwaardigd over het feit dat haar moeder weigert op haar kleinkind te passen tenzij ze betaald wordt, schrijft ze haar frustraties van zich af op het forum Reddit.

De post is overgenomen door de grote Britse website The Mirror. De vrouw schrijft: ”Mijn moeder en ik hebben een hele goede relatie.”

”Maar oppassen op mijn dochtertje vormt een obstakel. Ze wil dat alleen doen tegen een tarief van 90 pond (104 euro) per dag.”

Uurtarief

”Vorige week had ik mijn moeder hard nodig. Ik moest voor mijn werk naar een andere stad en vroeg of ik die kleine even naar haar toe kon brengen. Tot mijn verbazing begon ze ineens over een uurtarief.”

Oma wil kleinkind alleen nog maar zien als daar fors voor betaald wordt

”Ik moest het even laten bezinken. Daarna antwoordde ik dat het zou gaan om maximaal twee uur. Mijn moeder weigerde gewoon. We kregen een heftige discussie, en dus heb ik mijn dochtertje uiteindelijk maar meegenomen. Dat was verre van ideaal.”

”Ik kon zo snel niemand anders vinden die op wilde passen. Mijn dochter heeft geen contact met haar vader. Hij had geen interesse in haar en betaalt maar weinig alimentatie.”

Collega

”Een van mijn collega’s vroeg waarom ik mijn kind had meegenomen naar mijn werk. Toen ik haar vertelde dat haar oma niet wilde oppassen zonder daarvoor betaald te krijgen, werd ik dom aangekeken. Mijn collega nam het ook nog voor haar op.”

”Ze zei dat ik haar moet betalen om te babysitten omdat ‘de arme oude vrouw haar tijd en aandacht moet opofferen en dat dit niet gratis is.”

”Voor zover ik kan herinneren heeft mijn moeder nooit iets betaald aan mijn oma om op mij te passen. En dat terwijl ik er heel vaak was. Ik vraag mezelf af: ben ik nou gek?”

Scroll naar boven