Oma weet raad: Met deze simpele truc voorkom je tandplak

Oma weet raad: Met deze simpele truc voorkom je tandplak

Een dagelijkse tandverzorging routine van minstens tweemaal tandenpoetsen, samen met flossen of ragen, wordt sterk aanbevolen.

Tandplak en Tandsteen

Het nalaten hiervan kan leiden tot de opbouw van tandplak, wat uiteindelijk kan verharden tot tandsteen, wat de gezondheid van je tanden in gevaar brengt. Gelukkig heeft oma handige tips om dit te voorkomen!

Het vereist een zekere mate van toewijding en financiële inspanning om tandplak in de mond te bestrijden en tandsteen te voorkomen.

Hoewel velen er geen moeite mee hebben, kan een klein aantal mensen simpelweg de dagelijkse gewoonte van flossen niet volhouden, en het kan ook ongemak veroorzaken bij sommigen.

Wanneer je uiteindelijk de tandarts bezoekt, brengt dit niet alleen kosten met zich mee voor het schoonmaken, maar ook voor het vullen van eventuele gaatjes die zijn ontstaan. Daarnaast krijg je ongetwijfeld een standje van de tandarts. Dat is iets waar niemand op zit te wachten.

Oma weet raad: Met deze simpele truc voorkom je tandplak

Oma weet raad

Vroeger hadden grootmoeders niet dezelfde hulpmiddelen en kennis om dezelfde problemen aan te pakken, dus moesten ze zich behelpen met wat voorhanden was.

Grootmoeders hebben daarom een eenvoudige huishoudelijke truc ontwikkeld die snel resultaat oplevert en waar je alleen maar ingrediënten voor nodig hebt, die je vermoedelijk gewoon in huis hebt staan.

Wetenschappelijk bewezen

Bovendien is er wetenschappelijk bewijs dat deze methode effectief is, waardoor het zeker de moeite waard is om het een kans te geven. Het is heel eenvoudig. Je kunt een mengsel maken met de volgende ingrediënten:

  • Zout: Het enige wat je nodig hebt, is gewoon keukenzout. Ongeveer een theelepel is voldoende.
  • Baking soda: Voeg ongeveer twee theelepels baking soda toe aan het zout en meng ze voorzichtig.
  • Water: Voeg een eetlepel water toe en roer goed.

Op deze manier creëer je een pasta waarmee je je tanden kunt poetsen. Slechts 3 minuten poetsen zouden voldoende moeten zijn om tandplak te verwijderen.

Hiermee voorkom je tandsteen en behoud je een gezond gebit. Uiteraard is het niet voldoende als je dit slechts één keer per jaar doet. Het is verstandig om dit bijvoorbeeld één keer per week toe te passen.

Bron: Internetgekkies

 

Scroll naar boven