Oma martelt een achtjarige tot de dood: als de politie haar dagboek vindt, breken de laatste woorden mijn hart

Dit is het verhaal van een meisje; iemand met een groot hart en een gretigheid om te leven. Het is een verhaal dat iedereen zou moeten lezen. Het verhaal van Gizzell Ford is helaas echt gebeurd, al had ik graag gewild dat dit niet zo was.

Als je dit leest, moet je natuurlijk onthouden dat het niet alleen om Gizzell gaat, maar om de duizenden kinderen die elke dag dezelfde nachtmerrie moeten ondergaan.

Voor Gizzell liep het niet goed af, maar ik schrijf dit in de hoop dat haar verhaal een wake-up call zal zijn, zodat geen kind meer dit soort wreedheden te verduren krijgt.

Net als veel andere kinderen was de 8-jarige Gizzell Ford een gelukkig, nieuwsgierig en slim meisje. Ze hield van school en vond het leuk nieuwe vrienden te maken.

Zoals met veel kinderen van haar leeftijd, hield ze een dagboek bij. Alleen waren de rijen in haar dagboek niet gevuld met liefdesverhalen en geheime boodschappen over jongens die ze leuk vond. In plaats daarvan is de waarheid die op de pagina’s in het dagboek van Gizzell wordt onthuld zo vreselijk dat het moeilijk te lezen is.

Op 12 juli 2013 werd Gizzell of ‘Gizzy’, zoals ze gewoonlijk door vrienden werd genoemd, dood aangetroffen in het appartement van haar grootmoeder in Austin, Texas.

Ze was geslagen en gewurgd. Op haar polsen waren er littekens wat aantoonde dat ze was vastgebonden en op haar rug was een wond die zo geïnfecteerd was dat er maden in zaten, volgens de Chicago Tribune.

Een paar maanden voor haar dood waren Gizzell en twee broers en zussen bij haar vader Andre en oma Helen gaan wonen. Andr├ę had een ernstige aandoening wat ervoor zorgde dat hij constante zorg nodig had en niet voor zichzelf kon zorgen.

Het was Helen die voor het gezin zorgde en van buiten leek het op elk ander huis. De pagina’s uit het dagboek van Gizzy hebben echter anders bevestigd. Wil jij weten wat er in het dagboek van Gizzy staat? Lees dan snel verder op de volgende pagina!