Oma mag niet meer op kleindochter passen: ”Niet na wat ze gedaan heeft”

Oma mag niet meer op kleindochter passen: ''Niet na wat ze gedaan heeft''

In veel families spelen grootouders een belangrijke rol bij de opvoeding van kinderen. De meeste opa’s en oma’s vinden het geweldig om op te passen. Maar op sociale media staat het verhaal van een moeder en zij vertrouwt haar ouders niet met haar dochtertje.

Oppassen op kleinkinderen

Op social media deelt de moeder het verhaal en dat bericht is overgenomen door de Britse krant The Mirror. De ouders van de vrouw pasten voordat zij haar dochtertje kreeg op de drie kinderen van haar broer. De drie zonen gingen ieder weekend naar opa en oma.

Oma mag niet meer op kleindochter passen: ''Niet na wat ze gedaan heeft''

Dat ging altijd goed, totdat de grootouders een van de kinderen een keer waren vergeten. De moeder schrijft: ”Ze hadden de kinderen meegenomen om wat te gaan eten en keerden daarna terug naar huis. Mijn vader parkeerde de auto zoals hij altijd doet in de garage.”

”Daarna ging iedereen naar binnen. Maar veertig minuten later klonk er ineens getoeter. Mijn ouders keken naar buiten, maar er was geen auto te zien.”

Kind vergeten

”Pas veel later kregen ze in de gaten dat het getoeter afkomstig was uit de garage en degene die de claxon onophoudelijk in drukte, het zesjarige zoontje van mijn broer was. Hij was in slaap gevallen op de terugweg en mijn ouders hadden hem niet opgemerkt.”

”Toen hij wakker werd in een lege en afgesloten auto in het donker, was hij ontzettend bang. En dat is niet het enige want in Florida kan het ontzettend heet worden in de zomer. Als je dan in een afgesloten auto zit kan de temperatuur heel snel oplopen.”

Oma mag niet meer op kleindochter passen: ''Niet na wat ze gedaan heeft''

De moeder vervolgt: ”We zijn blij dat hij er goed vanaf is gekomen en dat hij zijn eigen leven heeft gered door op de toeter te drukken. Maar mijn moeders reactie op wat er gebeurd is, daar lusten de honden geen brood van.

Oma geeft kleinkind de schuld

Dat je een kleinkind in de auto vergeet is al bizar, maar als je een ander kind daarvan de schuld geeft is dat nog vele malen erger.

”De oudste zoon van mijn broer belde zijn moeder om te vertellen wat er gebeurd was en mijn moeder was daar heel kwaad over. Ze irriteerde zich zo erg dat ze hem de schuld gaf van het vergeten van zijn kleine broertje in de auto. Ik wist niet wat ik hoorde.”

”Sinds dat moment heb ik geen vertrouwen meer in mijn ouders. Mijn moeder wil graag oppassen op mijn dochter, maar ik en mijn man voelen ons daar niet comfortabel bij. Wij denken niet dat ons kind veilig is bij zulke mensen. Ik weet zeker dat als er iets zou gebeuren, ze een ander verhaal op zou hangen.”

”Mijn moeder vindt me onredelijk, maar om eerlijk te zijn interessseert het me bar weinig wat zij vindt. Ze heeft laten zien wie ze is en moet nu de consequenties ondergaan.”

Dit artikel is afkomstig van The Mirror. Wil je het orginele stuk lezen? Klik dan op onderstaande tweet:

Scroll naar boven