Oma maakt persoonlijke kerstcadeautjes voor haar kleinkinderen, behalve voor stiefkleinkind

Oma maakt persoonlijke kerstcadeautjes voor haar kleinkinderen, behalve voor stiefkleinkind

Een moeder van een negenjarig jongetje gaat momenteel viraal op internet omdat ze weigers om naar het kerstfeest van haar schoonmoeder te gaan.

Kerstcadeautjes

Aanleiding is een verdrietige reden. De moeder van haar man maakt traditiegetrouw ieder jaar gepersonaliseerde sokken voor haar kleinkinderen. Ze weigert echter om dat voor haar stiefkleinkind te doen. Om het feit dat de vrouw het jongetje niet beschouwt als haar kleinkind.

‘Stap te ver’

In een bericht op Reddit schrijft de man van de vrouw dat zijn moeder jaarlijks sokken maakt met daarin de namen van haar kleinkinderen.

Dit jaar doet ze dat ook, maar niet voor de negenjarige zoon van zijn partner (van wie de man dus de biologische vader niet is.

De man schrijft: “Mijn moeder is dol op haar stiefkleinkind maar vindt het een stap te ver gaan om de naam van hem in de sokken te breien en deze vervolgens in haar woning op te hangen.”

De moeder vindt het verschrikkelijk dat haar zoontje wordt uitgesloten en weigert naar het kerstfeest te komen. De oma is daar niet blij mee, en rekent alsnog op haar komst.

Conflict

“We discussiëren inmiddels al dagenlang. Ik heb mijn vriendin verteld dat het niet redelijk is om van mijn moeder te eisen voor wie ze sokken maakt”, aldus de man.

“Mijn vriendin begon te huilen en noemt me ‘blind’ omdat ik zogenaamd niet inzie dat mijn familie mijn stiefzoon slecht behandelt.”

Volgens de man geeft zijn familie veel om het jongetje en bewijzen sokken helemaal niets. Hij vindt dat zijn vriendin zich achterlijk gedraagt en is boos dat ze niet met hem naar zijn familie wil gaan tijdens kerst. De twee maken onophoudelijk ruzie, zo schrijft The Mirror.

Scroll naar boven