Oma gaat naar Disneyland met de hele familie, maar er is één iemand die niet mag komen

Oma gaat naar Disneyland met de hele familie, maar er is één iemand die niet mag komen

Een Britse oma organiseert binnenkort haar 75e verjaardag. Ze wil met de familie naar Disneyland Parijs, maar er is één iemand waarvoor de oma niet wil boeken: haar stiefkleindochter van acht jaar oud.

Als kind hoor je jezelf niet druk te hoeven maken om uitsluiting. Zeker wanneer je er zelf helemaal helemaal niets aan kunt doen is het enorm pijnlijk wanneer andere mensen net doen alsof je er niet bijhoort.

‘Geen familie van mij’

Op het populaire forum Reddit, waar mensen persoonlijke verhalen delen, vonden we het verhaal van een vader. Hij is samen met een vrouw en haar moeder wordt binnenkort 75 jaar. De oma van drie kleinkinderen wil met de hele familie gezellig een weekendje naar Disneyland Parijs, maar wil niet dat haar stiefkleinkind meegaat.

De vader schrijft: “Zojuist te horen gekregen dat mijn dochter als enige niet mee mag naar Disneyland. Mijn schoonmoeder ziet haar namelijk niet als familie, zo maakte ze me erg duidelijk. Mijn dochter, een kind van 8, is er kapot van en vroeg me wat ze verkeerd heeft gedaan.”

Hoe moet ik dit uitleggen?

“Hoe moet ik dit uitleggen aan een kind? Ik heb er geen woorden voor en wil haar niet vertellen hoe mijn schoonmoeder over haar denkt. Het zou haar hart breken en met de scheiding tussen mij en mijn ex heeft ze al zoveel meegemaakt.”

“Mijn vrouw vindt het niet leuk, maar vraagt me de wens van haar moeder te respecteren. Ik heb er eerlijk gezegd totaal geen respect voor. Sterker nog, ik hoef haar eigenlijk niet meer te zien. Vanaf nu zal elke keer dat ik haar zie me doen laten terugdenken aan deze gebeurtenis.”

“Mijn kind komt op de eerste plaats. Zo lang als ik leef. Wie aan mijn dochter komt, krijgt met mij te maken. Nu mijn meisje niet welkom is en er geen enkel familielid iets van durft te zeggen, vraag ik me af of ik deze relatie nog wel moet voortzetten.”

Scroll naar boven