Oma eist dat kleinkinderen betalen voor kerstdiner

Oma eist dat kleinkinderen betalen voor kerstdiner

De kosten voor levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk lopen net als in ons land de spuigaten uit en dus moeten veel mensen bezuinigen. Een Britse moeder en oma heeft besloten haar familie te factureren voor het kerstdiner.

De 63-jarige Caroline Duddrigde uit Cardiff stuurt haar familie al zes jaar lang een rekening voor het kerstdiner. En om het nog gekker te maken: het geld moet ook nog eens op tijd op haar bankrekening staan. Tegen de BBC zegt ze: “Wie niet voor 1 december betaalt is niet welkom.

Klachten

Caroline kreeg naar eigen zeggen best wat klachten vanuit haar familie, met name van de mensen met ‘een paar kinderen’. Daar heeft ze niks mee te maken.

“Aan het eind van de dag is dat niet mijn probleem. Sterker nog, de kinderen leren dat niet alles in het leven gratis is. Er zal gewoon betaald moeten worden.”

Oma eist van familie dat ze betalen voor kerstdiner

De moeder van vijf kinderen en oma van zes kleinkinderen, rekent haar zoons 15 pond. Haar dochters moeten 10 pond op tafel leggen.

Haar kleinkinderen moeten tussen de 2.50 en 5 pond betalen, afhankelijk van hun leeftijd. Alsof ze in een soort restaurant hebben gereserveerd.

Maar waarom moeten vrouwen minder betalen dan mannen? “De vrouwen hebben kinderen en werken parttime. Daarom krijgen ze 5 pond korting.

Niet betalen is thuisblijven

Caroline gaat overigens wel erg ver. “Ik tolereer geen late betalingen en de kinderen weten dat. Sommigen klagen over hun rekeningen en andere kosten, maar dan vertel ik ze dat ze niet hoeven te komen als ze niet betalen.

Scroll naar boven