Oma (72) wil trouwen met Hamid (21), maar een rechter grijpt in

Een opmerkelijk verhaal vanuit Zwitserland, waar een lokale oma wanhopig probeert te trouwen met de net 21-jarige Hamid uit  de Tunesische hoofdstad Tunis.

Volgens de oma is Hamid stapelverliefd op haar (en zij ook op hem). De rechter wil echter niet meewerken omdat hij grote twijfels heeft bij de intenties van de islamitische jongen.

Vooralsnog wordt er daarom geen toestemming verleend aan het koppel.

Chatbox

De vrouw, die om privacyredenen anoniem wil blijven, doet haar verhaal tegen Tages Anzeiger. Aan een van de grootste kranten van Zwitserland vertelt ze dat ze Hamid leerde kennen via de ‘chatbox’.

Hamid was toen net 18 jaar oud, terwijl de vrouw zelf al 69 jaar was. Desondanks werd ze ‘stapelverliefd’ op hem, zo stelt deze vrouw.

”We hebben dezelfde interesses. Net als Hamid luister ik ook vaak naar rapmuziek. Ook houden we van wandelingen in natuurrijke omgevingen.”

‘Emotionele fraude’

Drie jaar later besloot ze om naar het Afrikaanse land af te reizen en na vier dagen in Tunis vroeg Hamid of ze met hem wilde trouwen.

De rechtbank in Zwitserland keurde dat verzoek daarop af. Hij gelooft niet dat er sprake is van echte liefde en noemt het voorgenomen huwelijk zelfs ‘emotionele fraude’.

De rechter denkt dat Hamid niet helemaal eerlijk is en alleen maar in het huwelijksbootje wil stappen zodat hij snel een verblijfsvergunning kan krijgen.

Oma (72) wil trouwen met Hamid (21), maar een rechter grijpt in

Bekeren tot islam

Dat spreekt de vrouw tegen. ”Hamid is stapelgek op me en zegt dat ik zijn ‘leven’ ben. Hij is bereid om zijn land voor mij te verlaten en wil dolgraag in Zwitserland wonen.”

Dat zegt toch genoeg? De vrouw is woest op de rechter: ”Die man gunt een verliefd koppel geen geluk. Het is een schande, wij hebben voor elkaar gekozen.

Ook Hamid is erg teleurgesteld in de beslissing van de rechter, maar geeft zich nog niet gewonnen. Hij heeft zijn liefje nu een ander idee voorgeschoteld.

”Hij heeft mij gevraagd of ik me eventueel zou willen bekeren tot de islam en zijn familie heeft me een koran gegeven die ik kan lezen. Wellicht kunnen we dan een islamitisch huwelijk regelen.”

Scroll naar boven