Oma (72) wil trouwen met Hamid (21), maar de rechter steekt er een stokje voor

Sue stort al 25 jaar geld naar grote liefde die niet blijkt te bestaan

Een opmerkelijk verhaal vanuit Zwitserland, waar een lokale oma probeert te trouwen met de net 21-jarige Hamid uit Tunis. Volgens de oma is Hamid stapelverliefd op haar, maar de rechter gelooft niets van haar verhaal en weigert toestemming te geven.

‘Emotionele fraude’

De vrouw, die om privacyredenen anoniem wil blijven, doet haar verhaal tegen Tages Anzeiger. Aan een van de grootste kranten van Zwitserland vertelt ze dat ze Hamid leerde kennen via de ‘chatbox’. Hamid was toen net 18 en zij was dus 69. Desondanks werd ze ‘stapelverliefd’ op hem.

Oma (72) wil trouwen met Hamid (21), maar de rechter steekt er een stokje voor

Drie jaar later besloot ze om naar het Afrikaanse land af te reizen en na vier dagen in Tunis vroeg Hamid of ze met hem wilde trouwen. De rechtbank in Zwitserland keurde dat verzoek daarop af. Hij gelooft niet dat er sprake is van echte liefde en noemt het voorgenomen huwelijk zelfs ‘emotionele fraude’. De rechter denkt dat Hamid niet helemaal eerlijk is en een verblijfsvergunning wil.

Bekeren tot islam

Dat spreekt de vrouw tegen. ”Hamid is stapelgek op me en zegt dat ik zijn ‘leven’ ben. Hij is bereid om zijn land voor mij te verlaten en wil dolgraag in Zwitserland wonen. Dat zegt toch genoeg? Ik denk dat de rechter ons geen geluk gunt. Ook Hamid is erg teleurgesteld.

De vrouw voegt eraan toe dat Hamid en zij dezelfde interesses hebben. ”We houden allebei van rapmuziek en lopen graag in de natuur. Hij heeft mij gevraagd of ik me eventueel zou willen bekeren tot de islam en zijn familie heeft me een koran gegeven. Wellicht kunnen we dan een islamitisch huwelijk regelen.”

Scroll naar boven