Oma (65) in cel op Bali kan de doodstraf door vuurpeloton krijgen

Een grootmoeder die inmiddels negen jaar vastzit en ter dood is veroordeeld voor het smokkelen van een grote hoeveelheid cocaïne, wacht op haar executie. Lindsay Sandiford werd in 2013 betrapt met een koffer vol drugs ter waarde van € 1,8 miljoen.

Ter dood veroordeeld

De voormalige juridisch secretaris is door de rechtbank in Indonesië ter dood veroordeeld nadat ze schuldig was bevonden voor het smokkelen van cocaïne naar het tropische eiland Bali. Volgens The Mirror zit de vrouw momenteel vast in de beruchte Kerobokan-gevangenis, waar de executiemethode waarschijnlijk door een vuurpeloton zal zijn.

In de publicatie van de krant staat dat als een gevangene het vuurpeloton weet te overleven, is de commandant verplicht diegene door het hoofd te schieten. Sandiford heeft verklaard aan de rechtbank dat ze onder druk is gezet door een bende die haar kinderen bedreigde. Ook leed de vrouw aan psychische problemen leed.

Spijt betuigen

In de rechtbank zei ze: “Ik wil beginnen met mijn excuses aan te bieden aan de Republiek Indonesië en het Indonesische volk voor mijn betrokkenheid. Ik zou nooit betrokken zijn geraakt bij zoiets als dit, maar de levens van mijn kinderen waren in gevaar en ik vond dat ik ze moest beschermen.”

Haar zoon vertelde in de rechtbank ook dat zijn moeder gedwongen zou zijn om drugs te vervoeren vanwege een meningsverschil over huurgeld dat ze namens hem had betaald. Sandiford ging in beroep tegen de beslissing, maar ze had geen geld meer om een ​​juridisch team te betalen.

Laat een reactie achter