OM verklaart oorlog aan hardrijders, komt met nieuwe vorm van snelheidshandhaving

OM verklaart de oorlog aan hardrijders

Het Openbaar Ministerie (OM) schaft maar liefst 50 mobiele flitspalen aan in de strijd tegen automobilisten die te hard rijden. Een eerdere test met dergelijke palen heeft uitgewezen dat er op die plekken minder hard werd gereden.

De flitspalen werden getest op provinciale wegen in Noord-Brabant, in de bebouwde kom van Tilburg, Rotterdam en Breda en bij wegwerkzaamheden op de N7 in Groningen en de A76 bij Nuth.

Flitspaal van het Openbaar Ministerie

Nu.nl meldt dat de flitspalen door heel Nederland zullen worden ingezet. Dit jaar gaat het om 12 palen, terwijl de overige 38 in 2023 zullen worden geplaatst. In de toekomst worden er over nóg meer apparaten aangeschaft.

Vaste locatie

Het is de bedoeling dat de palen een aantal weken / maanden op een vaste locatie blijven staan. Dit gaat met name om plekken waar hard rijden momenteel een veel gepleegde overtreding vormt.

Het OM hoopt dat het afschrikkingsmiddel automobilisten bewust maakt van de risico’s die hard rijden met zich meebrengen. Zij zijn van mening dat de flitspalen er voor gaan zorgen dat automobilisten hun verkeersgedrag aanpassen.

Nul verkeersdoden in 2030

De palen zijn niet alleen goed voor het vullen van de schatkist en het zorgen voor bewuster rijgedrag. Het OM laat weten dat de mobiele flitspalen een belangrijke bijdragen kunnen leveren aan het Strategisch Plan Verkeersveiligheid. Hiermee is het streven om in het jaar 2030 nul verkeersdoden te hebben.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven