OM klaar met onderzoek: Johan Derksen wordt niet vervolgd

OM klaar met onderzoek: Johan Derksen wordt niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie is klaar met het onderzoek van het beruchte kaars-verhaal van Johan Derksen. Besloten is om de zaak te seponeren. Dat betekent dus dat Derksen niet vervolgd zal worden.

Voor wie de afgelopen weken onder een steen heeft gelegen: Derksen vertelde in een uitzending van Vandaag Inside over een ‘jeugdzonde’ uit de jaren 70′. Hij zei een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Later is dat verhaal door hemzelf afgezwakt.

Voor de hoofdofficier van het parket Noord-Nederland waren de uitlatingen echter reden een opsporingsonderzoek in te stellen. Hierbij werd er voornamelijk gekeken naar de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen. Derksen en een andere getuigen werden gehoord, maar het OM is er niet in geslaagd de identiteit van het ‘slachtoffer’ te achterhalen.

Bewijs ontbreekt

Uit de resultaten van het onderzoek is tevens naar voren gegekomen dat niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het incident daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Daarmee kan dus ook niet worden geconcludeerd of de zaak wel of niet verjaard is. Wel meent het OM dat de uitlatingen van Derksen ”een forse negatieve impact” heeft gehad op slachtoffers van seksueel geweld.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven