Olifant werd in gevangenschap gehouden – reactie toen hij werd vrijgelaten is hartverscheurend

Hoewel alle dieren absoluut liefde verdienen, veroveren sommige dieren iets meer onze harten dan anderen. Dieren die door de wrede acties van mensen zwaar te lijden hebben, kunnen vooral een stempel op ons drukken als we hun verhalen horen. Olifanten zijn één van de meest mishandelde soorten dieren op aarde…

Hoewel het grote, mooie dieren zijn die doorgaans door ons wordt gewaardeerd, worden ze vaak op de meest ongelukkige manieren behandeld door degenen die ze in gevangenschap houden. Soms worden olifanten in boeien en kettingen gehouden die hen niet toestaan om het leven te leven die ze verdienen. Eén olifant kent deze kant van het leven maar al te goed.

Toen deze oude olifant werd gevonden, had hij veel bloed over zijn lichaam vanwege de boeien met spijkers die aan hem waren vastgeketend. De olifant was duidelijk ondervoed, omdat hij veel te dun was. Het enige voedsel dat deze olifant had gekregen, waren kleine hapjes van mensen die langs hem liepen.

De olifant zou ook regelmatig papier of plastic hebben gegeten, aangezien het eten vaak zat verpakt. De olifant er niet goed aan toe, vanwege zijn onmenselijke levensstijl. Zijn naam is Raju, en hij was 50 jaar in gevangenschap gehouden.

Gedurende zijn leven was hij in totaal 27 keer verkocht. De olifant was klaar om de hoop op een beter leven op te geven.

Raju werd gevangen toen hij nog jong was en hij mocht het leven nooit ervaren als een olifant die vrij was. Raju bracht al zijn tijd door met smeken om restjes van toeristen die hem passeerden. Zijn routine was eentonig, vernederend en voelde als marteling voor hem.

We moeten ons afvragen of deze olifant ooit had gehoopt dat zijn leven anders zou kunnen zijn. Gelukkig kreeg een liefdadigheidsinstelling in North London, genaamd Wildlife SOS, te horen over Raju’s verhaal. Ze moesten het dier snel redden, dus brachten ze 10 dierenartsen, natuurdeskundigen, politieagenten en officieren ter plaatse.

Toen Raju eenmaal vrij was, kreeg hij tranen van vreugde, een daad die het reddingsteam verbaasde en iedereen emotioneel maakte.

Raju’s eigenaar was niet blij dat de olifant werd vrijgelaten en begon te schreeuwen naar de agenten in de hoop dat ze de reddingsactie zouden staken.

Maar ze maakte Raju los en brachten hem ondanks naar een veilige plek. Toen Raju op een gelukkige en veilige plek het leven met andere olifanten begon te proeven, keek hij nooit achterom.

Hoewel hij een lange weg van herstel voor zich heeft, zal hij nooit meer mishandeld worden. Je kunt meer over Raju’s verhaal te weten komen in de video hierboven. Wat denk je van deze arme olifant? Laat het ons weten in de comments en deel dit inspirerende verhaal!