Kirilo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten voorspelt dat Rusland de oorlog nog voor het eind van dit jaar zal verliezen. Het keerpunt komt volgens hem in de tweede helft van augustus.

Dat heeft hij gisteravond gezegd bij de Britse omroep Sky News. Volgens Boedanov zal Rusland niet alleen een nederlaag te slikken krijgen. Oekraïne zal daarnaast alle gebieden die tot dusver door de Russen zijn veroverd terugkrijgen. Dit gaat niet alleen om de Donbas-regio in het oosten, maar ook om het schiereiland de Krim.

Russische leger is zwak

Boedanov laat weten dat het Russische leger helemaal niet zo sterk is als dat veel mensen denken. Hij noemt de Russische kracht ”een mythe” en zegt dat ze heel weinig voorstellen. ”Het Russische leger is gewoon een horde mensen met wapens. Meer niet.”

Staatsgreep

Het hoofd van de inlichtingendienst weet ook te melden dat er een staatsgreep gaande is tegen president Vladimir Poetin. ”Uiteindelijk zal de leiding van de Russische Federatie veranderen. Dat proces is al in gang gezet en het gaat die kant op. Het kan onmogelijk worden gestopt”, aldus Boedanov tegen Sky News.

BEKIJK OOK  Russisch konvooi heeft brandstof- en voedselproblemen

Bovendien beweerde hij dat Poetin ernstig ziek zou zijn en er “psychisch en fysiek” slecht aan toe zou zijn. Bewijs voor die beweringen gaf Boedanov niet.

Oekraïne: Staatsgreep tegen Poetin gaande, oorlog binnenkort afgelopen (VIDEO)


Like it? Share with your friends!