Oekraïne maakt bekend wanneer de oorlog met Rusland voorbij is

Oekraïne maakt bekend wanneer de oorlog met Rusland voorbij is

De Oekraïense Staatssecretaris Volodimir Havrilov heeft vrolijk nieuws. In een interview met Skynews verklapt hij dat de oorlog met Rusland in de lente van volgend jaar voorbij zal zijn. Tot die tijd zullen de Oekraïense strijdkrachten “tot het uiterste” gaan.

Volgens Havrilov stopt Oekraïne niet met vechten voordat de overwinning kan worden uitgeroepen. De mensen hebben met veel bloed en inspanningen betaald voor tot zover is bereikt. Iedereen weet dat elke vertraging of bevriezing van het conflict alleen een verlenging van de oorlog is.”

Krim

Havrilov wil pas vredesbesprekingen met Rusland als ”Russische troepen de bereidheid hebben getoond om elk stukje grondgebied van Oekraïne te verlaten.”

”Daarbij inbegrepen zijn het in 2014 geannexeerde schiereiland de Krim en de oostelijke delen van het land, de Donbas, waar pro-Russische separatisten het de afgelopen acht jaar voor het zeggen hadden.

Kernaanval

Hoewel de Staatssecretaris erg optimistisch is gestemd, sluit hij niet uit dat de Russen zullen overgaan tot een kernaanval. Hij acht die kans overigens klein. ”God weet welk scenario zoiets voor iedereen zou opleveren, maar het is geen dreiging die ons er van zal weerhouden door te gaan met de strijd.”

Scroll naar boven