Oekraïense vluchtelingen gearresteerd op verdenking van mensenhandel en oplichting

Oekraïense vluchtelingen gearresteerd op verdenking van mensenhandel en oplichting

Twee Oekraïense vluchtelingen van respectievelijk 36 en 41 jaar oud zijn aangehouden door de politie in hun tijdelijke woningen in de gemeenten Peel en Maas en het Brabantse Land van Cuijk. Het duo wordt verdacht van mensenhandel en oplichting.  

De twee zouden hebben geopereerd vanuit hun opvanglocaties. Alerte gemeenteambtenaren kregen meerdere signalen en alarmeerden de politie. Die heeft samen met de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identiteit en Migratiecriminaliteit direct een onderzoek ingesteld.

Woningen doorzocht

De politie heeft nadat het tweetal achter slot en grendel is geplaatst, de twee tijdelijke woningen van de vluchtelingen doorzocht. Er zijn twee auto’s en een aantal gegevensdragers in beslag genomen. De verdenkingen tegen de twee mannen zijn van dusdanig ernstige aard, dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

Volgens de politie bestaat er een kans dat de mannen onderdeel uitmaken van een groter netwerk. Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten. Overmorgen zal het duo zich al moeten verantwoorden bij de rechter-commissaris.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven