Bont en blauw geslagen, met gebroken tanden en een zware oogbreuk erbovenop: een negentienjarig meisje heeft in het Henegouwse dorp Morlanwelz-Mariemont klacht ingediend nadat ze zwaar toegetakeld werd door haar vriend. Volgens de moeder van het slachtoffer is de dader Florian Di Rupo, een achterneef van PS-politicus Elio Di Rupo. De politie bevestigt dat de verdachte aangehouden werd.

Emilie sprong deze ochtend naar verluidt uit het raam van het huis van Florian om aan het geweld te ontsnappen. Voor haar moeder Sylvie is de maat vol. Ze plaatste foto’s van de mishandeling online en wijst met een beschuldigende vinger naar Florian. “Hij heeft haar nu voor een tweede keer in elkaar geslagen. Ze is in haar bh naar buiten moeten vluchten. Deze keer heeft de politie toch gereageerd, ze ligt nu in het ziekenhuis. Maar ik ga niet langer zwijgen of me laten doen”, klinkt het.

BEKIJK OOK  Inbreker (16) slaat bejaarde bewoner ziekenhuis in

Half januari trok Sylvie al eens aan de alarmbel. Ze zette toen ook foto’s van de verwondingen van haar dochter online, maar haalde die later weer weg. “Mijn dochter wilde niet dat ik er openlijk over praatte en ik werd ook zelf bedreigd”, klinkt het bij ‘La Dernière Heure’. Deze keer heeft de dochter naar verluidt wel toestemming gegeven om haar verhaal te delen.

Geen onbekende
Florian Di Rupo is geen onbekende voor het gerecht. In mei 2015 reed hij aan hoge snelheid door een rood licht, met desastreuze gevolgen. Twee van zijn vrienden zouden de zware klap tegen een bestelwagen niet overleven. Florian kreeg uiteindelijk een boete van 3.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Hij mocht ook een half jaar niet meer rijden. Aan de burgerlijke partijen moest hij 12.500 euro uitbetalen.

Eerder was Florian ook al veroordeeld wegens overdreven snelheid. Voor zijn aandeel in een afranseling in Waterloo moest hij 300 uur gemeenschapswerk verrichten.

BEKIJK OOK  Bridget Maasland maakt zich grote zorgen

“Veroordeel elke vorm van familiegeweld”
De vader van Florian reageert stomverbaasd. “Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen dat een vrouw nooit geslagen mag worden. Ik veroordeel elke vorm van familiegeweld”, aldus David.

De man heeft sinds de ondervraging nog geen contact gehad met zijn zoon. “Emilie was gisteravond vertrokken en deze ochtend teruggekeerd. Op vakantie is ook alles prima verlopen. Maar er moet dan toch een ruzie ontstaan zijn.”
Volgen David heeft zijn zoon helemaal niets te maken met de geweldpleging van twee weken geleden. “Emilie heeft toen zelf gezegd dat het een vrouw was die haar geslagen heeft. Ik zou trouwens zelf ook een klacht willen indienen. Een van haar familieleden heeft mij met de dood bedreigd, dat kan ik bewijzen met berichtjes.”


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!