Nu.nl vindt eigen redactie ‘te wit’: ”Willen niet alleen maar autochtone Nederlanders”

Nu.nl vindt eigen redactie ‘te wit’ en gaat actie ondernemen

Nieuwssite Nu.nl is niet blij met de huidige redactiesamenstelling. Althans, niet met de huidskleuren van haar personeel. Er werken namelijk te veel ‘witte’ mensen en dat betekent automatisch een tekort aan werknemers met een ‘biculturele achtergrond’. Het medium voelt zich hier enorm schuldig over en belooft zonder dat iemand hier om gevraagd heeft beterschap.

Op zondagen blikt Nu.nl wekelijks terug op de week van Nu.nl. Vandaag reageerde adjunct-hoofdredacteur Colin van Hoek op een opmerking van een bezoeker die zichzelf ‘Badr’ noemt.

‘Suikerfeest storende en denigrerende naam’

Badr is boos op Nu.nl. Het medium had het Suikerfeest namelijk omschreven als…Het Suikerfeest. Badr vindt dat een ‘’storende en denigrerende’’ term, want ‘’we gaan nu niet massaal suiker eten ofzo.’’ Bovendien, zo zegt Badr, noemen jullie Sinterklaas toch ook geen ‘’pepernotenfeest?’’

Afijn. Nu.nl zocht dit uit en Badr had gewoon gelijk. Dat is prettig voor Badr en niet leuk voor Nu.nl, dat het Suikerfeest voortaan zal beschrijven als Eid Al Fitr.

Redactie te wit

De adjunct-hoofdredacteur besluit vervolgens een extreem-links bruggetje te maken tussen onwetendheid over de juiste term van het Suikerfeest en witte, autochtone Nederlanders. Het feit dat zijn redactie niet weet dat het Suikerfeest eigenlijk Eid Al Fitr genoemd moet worden, wijt Van Hoek aan een ‘te witte’ redactie.

De kop van de alinea luidt: ‘Onze redactie is nog ‘te wit’, maar we zetten stappen’. Vervolgens geeft Colin aan dat ‘’ons werk beter wordt als de redactie een goede afspiegeling van Nederland is.’’

‘’Eentje met niet alleen autochtone Nederlanders, maar ook collega’s met een biculture achtergrond. Hoe meer verschillende achtergronden onze redacteuren hebben, hoe completer ons beeld van de samenleving is’’, aldus Colin van Hoek die vervolgens nogmaals benadrukt dat Nu.nl echt heel erg divers is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven