Nu gaat het echt mis: Benzineprijs schiet omhoog

Slecht nieuws voor mensen die moeten tanken. De olieprijs is gisteren namelijk gestegen naar het hoogste niveau van dit jaar.

Stijging

Daarmee wordt de opmars waarmee we de afgelopen tijd al te maken kregen gestaag voortgezet, al was er vorige maand een kleine dip. De prijs wordt voornamelijk gestuwd door productiebeperkingen van oliekartel OPEC+.

Gisteren steeg de prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie (waar 159 liter in past) met twee procent. Een vat kost nu 83,25 dollar, zo meldt De Telegraaf.

Nu gaat het echt mis: Benzineprijs schiet omhoog

Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder andere Europa en het Midden-Oosten, steeg met maar liefst 1,9 procnt en kwam uit op 87,26 dollar.

Nog erger

Vorige maand daalde de prijs van olie naar het laagste niveau in 15 maanden wegen onrust op de beurzen en problemen in de bankensector.

Vorige week werd duidelijk dat Saoedi-Arabië en de VAR (Verenigde Arabische Emiraten) van plan zijn om per mei maar liefst 1,15 miljoen per dag minder te produceren. Dat zal duren tot aan het eind van dit jaar.

Volgens bovenstaande landen is het verlagen van de productie nodig om de oliemarkt te stabilseren. Doordat er minder olie beschikbaar zal zijn, en het aanbod dus afneemt, blijft de vraag hoog. Eerder spraken experts al over verdubbelingen van de tarieven aan de pomp.

Nu gaat het echt mis: Benzineprijs schiet omhoog

Scroll naar boven