NS wordt weer strenger voor Oekraïners: “Dit neigt naar misbruik”

NS woedend op Oekraïners: "Dit neigt naar misbruik"

Ai, ai, ai. De Nederlandse Spoorwegen voerde een tijdje terug een coulanceregeling in voor mensen met een Oekraïens paspoort. ‘Je paspoort is je treinkaartje naar Nederland’, schreef het bedrijf. Ook voor het doorreizen binnen Nederland lag voor elke arme donder een gratis dagkaart klaar. En waar zijn ze bij de NS nu achtergekomen? Heel verrassend: er wordt massaal misbruik van gemaakt.

Aanvankelijk deed de NS niet moeilijk. Volgens de woordvoerder kwamen er vele honderden vluchtelingen onze kant op en werd er niet per individu gekeken of de aanvrager er wel recht op had.

Hoewel de stroom vluchtelingen uit Oekraïne slinkt, constateert de NS dat er nog wel volop gratis wordt gereisd. Aan de NS-balies verschenen de afgelopen weken niet alleen Oekraïners die hulp nodig hadden, maar ook ‘een hoop mensen die helemaal opgedoft een treinkaartje kwamen halen om naar een outlet in Limburg te gaan’, aldus de woordvoerder. ”Deze regeling is niet bedoeld voor mensen die in hun mooiste kleren aankloppen voor een weekendje Parijs.”

En dus gaat er weer gehandhaafd worden. Voor mensen die aantoonbaar langer dan 24 tot 36 uur in Nederland zijn, is er geen gratis kaartje meer beschikbaar.

Opmerking TrendNieuws: Strikt bekeken kun je het Oekraïners niet eens kwalijk nemen. Als het schort aan controle, kun je op je vingers natellen dat er misbruik gemaakt wordt van de situatie. Dat zouden Nederlanders en ieder ander volk dus ook doen. @NS: Je kunt beter boos zijn op je eigen falende beleid.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven