NRC onthult groot asielzoekers-schandaal: Politie reageert woedend naar COA

NRC onthult groot asielzoekers-schandaal: Politie reageert woedend naar COA

Het is flink mis in Nederland aangaande asielzoekers, zo blijkt uit berichtgeving van het NRC. Zij melden dat in de afgelopen maanden minimaal 1.200 asielzoekers zonder enige vorm van controle door ons land zijn verspreidt.

Het COA heeft asielzoekers dus niet gecontroleerd, niet eens om identificatie gevraagd, en geen foto’s en vingerafdrukken genomen. Dat kan gevaarlijk zijn omdat hierdoor ook niet kan worden vastgesteld of zich onder de asielzoekers wellicht gezochte criminelen bevinden.

NRC onthult groot asielzoekers-schandaal: Politie reageert woedend naar COA

Personeelstekort

Volgens het COA kampen zij met een personeelstekort en was het heel erg druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een bizar excuus natuurlijk.

Omdat het zo druk was besloten medewerkers van het COA simpelweg om bussen in te zetten die vreemdelingen gratis op kwamen halen en hen netjes afzette bij opvangcentra door heel Nederland. Het is niet bekend noodopvangcentra alsnog gecontroleerd hebben.

Politie

De politie is zeer ontrevreden met de gebrekkige handelswijze van het COA. Eens te meer omdat het asielzoekersorgaan in een eerder stadium had beloofd asielzoekers niet meer op deze manier over te zullen plaatsen. Met het verbreken van deze belofte heeft het zich de woede van de politie op de hals gehaald. De politie heeft in duidelijke bewoordingen laten weten zich ”in de steek gelaten” te voelen door het COA.

Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is het al maanden een chaos. Mark Rutte en zijn falende kabinet blijven maar mensen binnenhalen, waar eigenlijk geen plek meer voor is. Meer dan eens slapen mensen in de buitenlucht en soms op stoelen in het centrum zelf.

Eerder werd al aangekondigd dat er met spoed een tweede aanmeldcentrum uit de grond gestampt moet worden in Bant, maar de kans dat dit snel gerealiseerd gaat worden is minimaal.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven