NPO-presentator krijgt haatberichten na zingen Sinterklaasliedje en maakt diepe excuses

Tim den Besten (35) heeft geen beste beurt gemaakt bij bepaalde mensen, nadat hij zaterdag tijdens de Canal Pride besloot een Sinterklaasliedje ten gehore te brengen. Hij wordt sindsdien bedolven onder de haatberichten en heeft besloten diepe excuses te maken.

Via Instagram stories reageert Tim op zijn eigen ‘racistische gedrag’. ”Ik krijg wat haatberichten omdat ik gisteren tijdens de Pride-uitzending op NPO 1 een sinterklaasliedje zong. Dat deed ik natuurlijk niet omdat er zwarte mensen op de boot stonden. Dat deed ik omdat Nicolaas Veul (Tims collega-tv-maker, red.) op die boot stond. Was volgens mij ook heel duidelijk. Zo niet: bij deze opgehelderd.”

NPO-presentator krijgt haatberichten na zingen Sinterklaasliedje en maakt diepe excuses

NPO-presentator krijgt haatberichten na zingen Sinterklaasliedje en maakt diepe excuses

 

Een volger stuurt hem daarop een bericht, dat het Sinterklaasliedje heel erg racistisch van aard is. Daarop loopt Tim leeg en schrijft: ”Ik had niet ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ moeten zingen toen ik Sint Nicolaas Veul op een Pride-boot zag staan. Het was een spontane maar domme reactie en het spijt me dat ik dat lied heb gezongen en als ik daar mensen mee heb gekwetst. Ik was een beetje dom. Sorry daarvoor.”

NPO-presentator krijgt haatberichten na zingen Sinterklaasliedje en maakt diepe excuses

NPO-presentator krijgt haatberichten na zingen Sinterklaasliedje en maakt diepe excuses

Laat een reactie achter

Scroll naar boven