Nostalgie: Op deze manier kun je jouw oude Hyves weer terugzien

Hyves

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van Hyves. Daarmee ging het eerste, grote populaire sociale netwerk ter ziele.

Hyves

Bij veel Nederlanders was Hyves razend populair. Veel mensen vonden het dan ook niet leuk dat elkaar niet langer konden krabbelen.

Maar voor hen hebben wij nu schitterend nieuws, want Hyves blijkt helemaal niet te zijn verdwenen. Althans, niet helemaal.

Er bestaat een manier om je oude herinneringen weer boven water te halen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en het is simpeler dan gedacht.

Okee, wat is Hyves nou eigenlijk? Op het platfom kon je berichten, krabbels, naar elkaar sturen. Dat kon met glitterplaatjes en dansende bananen.

Leuk om even terug in de tijd te gaan. Naar de periode dat Facebook nog in de kinderschoenen stond en niemand nog van WhatsApp had gehoord.

WayBack Machine

Afijn, we gaan proberen om je oude profiel weer terug te halen. Daarmee kun je je oude krabbels bekijken, je vragenlijsten en je muziek.

Je hoeft geen techneut te zijn om je Hyvesprofiel te bekijken. Maar wat je wel moet weten, is je gebruikersnaam. Dat zal voor veel mensen lastig worden, na tien jaar. Goed. Onderstaand de stappen die je dient te volgen om je profiel weer te zien. Het zijn er maar een paar:

  • Ga naar de website van WayBack Machine
  • Vul je oude gebruikersnaam in en typ daarachter .hyves.nl
  • Klik op Browse history
  • Selecteer de balk waar een zwarte streep in staat
  • Klik op het gekleurde rondje en dan op de tijdscode

Het is belangrijk om te vermelden dat mensen die een afgescherm profiel hebben, dikke vette pech hebben. Zij kunnen geen toegang meer krijgen tot oude gegevens.

Je kunt het natuurlijk wel proberen. Als je een afgeschermd profiel had, komt deze zin tevoorschijn: ‘Dit profiel is helaas niet voor iedereen zichtbaar’.

Scroll naar boven