Norberto uit Den Haag steekt zijn vrouw neer: ”Ik dacht dat Poetin achter me aan zat”

Archief

Norberto M. uit Den Haag is mentaal niet helemaal in orde. In juni vorig jaar besloot hij uit het niets op zijn vrouw in te steken. 

Naar eigen zeggen kreeg hij een stem in zijn hoofd, die hem opdroeg om dit te doen. ”Ik moest iets uit mijn vrouw halen, zei de stem.”

Poetin

Op 11 juni vorig jaar gaan Norberto en zijn vrouw op bezoek bij hun dochter. Op de terugweg naar het huis aan de Hoefkade in Den Haag, gaat het fout.

In de Haagse rechtbank zegt M: ”Toen dacht ik al dat Vladimir Poetin achter me aan zat en dat ik de confrontatie met hem moest aangaan.”

Wanneer de twee thuiskomen, raakt M. nog meer in de war. Hij rent naar de keuken en pak een vlijmscherp mes. Daarna is hij niet meer te stoppen.

Zijn vrouw wordt meermaals in haar borst, armen en hand geraakt. ”Het was helemaal niet de bedoeling haar om te brengen hoor”, zo zegt Norberto.

Zoon

De zoon van het stel hoort zijn moeder gillen en rent naar beneden. Norberto vertelt zijn echtgenote dat ze zichzelf van kant moeten maken.

De zoon aarzelt niet en trekt M. van zijn moeder af. Norberto is daar blij om: ”Ik dank God dat hij heeft ingegrepen”, zo zegt hij.

Stress

Maar hoe is het zover gekomen? M. had naar eigen zeggen veel stress en kon niet goed slapen. Hij begon zich steeds meer in het geloof te verdiepen.

Kort voor de gebeurtenis heeft hij zogenaamd een ‘visioen’ gekregen terwijl hij de bijbel aan het lezen was. Hij zag toen een hel licht en piramides.

Nergens last van

De ovj (officier van justitie) vindt dat M. drie jaar het gevang in moet, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook is het raadzaam als hij zich laat opnemen.

M. wil graag terug naar zijn vrouw. ”We zijn al veertig jaar samen!” Zijn vrouw schijnt het prima te vinden als Norberto weer naar huis komt.

Deskundigen vinden M. verminderd ontoerekeningsvatbaar. Sinds hij in de cel zit, heeft hij ineens geen stress en problemen met slapen meer. Hij gebruikt ook geen medicatie.

Aanrader

Deskundigen willen dat hij aan de medicatie gaat. Dit om te voorkomen dat Norberto weer in de war raakt en weer bizarre waanbeelden krijgt dat Poetin achter hem aan zit.

Over twee weken volgt de uitspraak.

 

Scroll naar boven