Noord-Korea geeft bizarre verklaring voor corona-uitbraak

Noord-Korea geeft 'ballonnen' de schuld van corona-uitbraak

Tot voor kort van Noord-Korea zo’n beetje het enige land waar het coronavirus haar intrede nog niet had gemaakt. Nu is dat wel het geval en Kim Jong-un weet hoe het zover gekomen is: buurland Zuid-Korea is de schuldige in zijn ogen.

Zuid-Korea zou namelijk ”ballonnen met virusdeeltjes” over de grens gestuurd hebben om Noord-Koreanen te besmetten. Dat zouden zij eind april hebben gedaan.

Noord-Korea geeft bizarre verklaring voor corona-uitbraak`

Vreemd verhaal

Volgens het persbureau van Noord-Korea zouden een militair en een kind (5) half april ‘ongeïdentificeerde materialen’ in hun handen hebben gekregen. Twee weken later waren ze besmet met het coronavirus.

Iets lijkt er niet te kloppen, buiten dat het een vrij kansloos verhaal is vanuit Noord-Korea. Als de militair en het kind de ballonnen half april zouden hebben aangeraakt, terwijl Zuid-Korea deze pas eind april zou hebben verstuurd…Hoe? Nou ja, in Noord-Korea gelooft men alles. Gedwongen, dat wel.

‘Blijf weg van ballonnen’

Noord-Korea waarschuwt inwoners om ver bij de ballonnen vandaan te blijven. Daarmee voorkomen ze zogenaamd een besmetting.

Opmerkelijk is dat ballonnen vaak worden ingezet om flyers met boodschappen tegen het regime van Kim Jong-un en ook gezondheidsmiddelen voor de bevolking te verspreiden. De Noord-Koreanen weigeren daarnaast hulp van buitenaf. Men wil dus ook geen vaccins.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven