Noodweer op komst in zes provincies: ”Blijf binnen!”

Noodweer op komst in zes provincies: ''Blijf binnen!''

In meerdere provincies geldt vanavond code geel in verband met zware onweersbuien. Op de kaart van het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) kleuren de provincies Groningen, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland en Limburg geel. Hier wordt heftig noodweer verwacht.

Wateroverlast

Het gaat er niet bepaald zachtzinnig aan toe, als we de meest recente informatie van het KNMI mogen geloven. Naast het zware onweer, kunnen er ook hagelstenen vallen met een omtrek tot wel twee centimeter. Dat wordt dus oppassen geblazen.

Meteorologen waarschuwen daarnaast voor zeer veel neerslag in een kort tijdsbestek. Daardoor kan er wateroverlast bij mensen thuis ontstaan.

In de provincies Brabant en Limburg hebben veel huishoudens vandaag al ervaren wat dat betekent. Op Twitter (X) gaan beelden rond van ondergelopen kelders.

Noodweer op komst in zes provincies: ''Blijf binnen!''

Weersverwachtingen

Mensen die zich in het verkeer begeven alsmede mensen die deelnemen aan buitenactiviteiten, wordt aangeraden om de weersverwachtingen in de gaten te houden.

Wanneer er code geel wordt uitgegeven, kan er mogelijk zeer heftig weer ontstaan. Dit kan voor verkeershinder zorgen.

De exacte definitie van code geel luidt: ‘Wees alert;. Zoals het op de website van het KNMI staat omschreven: er is kans op ‘gevaarlijk weer’.

De verwachting is dat de onweersbuien laat in de avond zullen overtrekken in de richting van Duitsland. Dat zal pas rond 23.00 uur zijn.

Scroll naar boven