Noodweer op komst: ”Hele week binnenblijven”

Noodweer op komst: ''Hele week binnenblijven''

Weerman Jan Visser van NH Nieuws maakt geen vrienden. De beste man voorspelt volgende week namelijk een deprimerend weerbeeld. Als we Visser moeten geloven, gaat het de hele week regenen, regenen en nog veel meer regenen.

Volgens Visser staat de gehele eerste week van de zomervakantie in het teken van regen. De voorspelde kans hierop acht hij op 90 procent.

Hondenweer

Vorige week zag het er al naar uit dat het begin van de vakantie overschaduwd zou worden met neerslag. Toen meldde Jan Visser ook al dat de kans hierop met de dag groter werd.

Hij gaf toen echter ook aan, dat de weermodellen met de dag zouden kunnen veranderen. Nu is duidelijk geworden dat het alleen nog maar erger wordt.

Visser meldt dat ons een zeer wisselvallige week wacht, waarbij het elke dag gaat regenen, hard gaat waaien en dat de zon zich niet tot nauwelijks laat zien.

Nauwelijks zon

In tegenstelling tot vorige maand, moeten inwoners van Noord-Holland zich voorbereiden op een week zonder zon. ”Naast regen, gaat het ook hard waaien. Aan de Noord-Hollandse kust kan het zondag daarbij nog een hard gaan waaien met een windkracht die uitkomt tussen de 6 en 7.”

Tussen de regen door, zal de zon zich sporadisch laten zien. Of mensen er verstandig aan doen om een zonvakantie in eigen land te boeken?

Noodweer op komst: ''Hele week binnenblijven''

Die vraag kan en wil Visser niet beantwoorden. Hij laat weten dat het lastig is om te voorspellen of het regenachtige weer aanhoudt. Wel kan hij nu al melden dat de temperatuuur de 21 graden niet zal overstijgen.

Typisch Hollands zomerweer dus. Wanneer je zin hebt in hitte, kun je altijd nog naar het zuiden van Europa. Daar loopt je dan wel de kans om geëvacueerd te worden, in verband met bosbranden. Dit gebeurt overigens nu al met vakantiegangers in Griekenland (Rhodos).

Zij worden massaal uit hun hotels gezet, en moeten een verblijf zoeken dichtbij de kust. Ook niet prettig natuurlijk. Zo slecht gaat het bij nader inzien niet in Nederland.

Museum of bioscoop

Maar wat kun je volgens Visser dan het best doen, terwijl het met bakken uit de hemel komt. De weerman heeft wel een idee: ”Je kunt de vakantie actief beginnen.”

”Maar bezoek dan wel een museum of bioscoop, want dan blijf je lekker droog.” Je kunt natuurlijk ook mens-erger-je-niet spelen met je vrienden en familie.

Scroll naar boven