Noodweer op komst: ”Annuleer je stranddag maar”

Meteorologen in shock: ''Het komt recht op ons af!''

Nederland staat inmiddels al 34 dagen achter elkaar droog. Dat wil zeggen: als het aankomt op regen. Op woensdag, eergisteren, is het droogterecord officeel verbroken. Gelukkig is er ook goed nieuws, want het ziet ernaar uit dat het komend weekend lekker los gaat.

Tropische hitte

Voor de goede orde: niet alleen Nederland gaat momenteel gebukt onder tropische hitte. Bijna geheel Noord-Europa ervaart dit op het moment van schrijven.

Hogedrukgebieden maken de dienst uit en deze gebieden houden zich vaak op tussen Schotland en IJsland, zo meldt het KNMI. Dat zorgt ervoor dat de zonnige dagen maar blijven komen.

Noodweer

En daarom is het maar goed dat het einde in zicht is. Tijdelijk tenminste. Wie plannen heeft om zondag naar het strand te gaan, heeft nog genoeg tijd om die plannen om te gooien.

Zondag staat er namelijk noodweer op de planning. Voorspeld wordt dat er flinke bewolking te zien is, waarbij ook regen met bakken uit de hemel komt.

Koud wordt het in ieder geval niet. Wel wordt het een stuk vochtiger. In het binnenland kun je aankomend weekend een temperatuur van 32! graden verwachten.

Wanneer de avond valt, wordt het frisser en is het een aanrader om je paraplu mee te nemen als je ergens naartoe gaat. Naast regen, worden er ook pittige onweersbuien verwacht.

Volgende week

Volgende week zien we eenzelfde beeld. Meteorologen voorspellen dat het op dinsdag en woensdag kletsnat gaat worden. Naast flinke plensbuien, zullen we ook weer te maken krijgen met onweer.

Volgende week weer droger?
Ook kunnen de dagen daarna regenachtig verlopen. Dinsdag is er nog kans op een regen- of onweersbui, en woensdag zal wellicht ook niet droog blijven. Vanuit het zuiden zal namelijk een lagedrukgebied volgen, met een paar fikse regen- en onweersbuien.

Scroll naar boven