NL morgen compleet ontregeld, grootste landbouwdemonstratie ooit in aantocht

NL morgen compleet ontregeld, grootste landbouwdemonstratie ooit in aantocht

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten morgen voor een zeer zware ochtend- en avondspits. Grote oorzaak is natuurlijk de aangekondigde boerenprotesten. Het belooft morgen een mooie dag te worden, met dui-zen-den aanmeldingen.

De animo is verreweg het grootst in Oost-Nederland. Alleen al vanuit de Achterhoek en Overijssel zullen (veel) meer dan 3.000! trekkers richting de Veluwe rijden en daar zal het niet bij blijven. Met het uur stromen de aanmeldingen binnen. Nederland staat aan de voorbode van de grootste landbouwdemonstratie ooit.

Stikstofbeleid

Maar waarom wordt er eigenlijk geprotesteerd? Voor wie het niet weet: vanwege het stikstofbeleid. Het voornaamste doel van de demonstranten is de KDW (Kritische Depositie Waarde) uit de Stikstofwet te halen. De onhaalbare reductie-eisen zijn funest voor de toekomst van de agrarische sector.

Iedereen is er klaar mee

Martijn Vorkink is varkenshouder in Holten en mede-oprichter van de actiegroep Voll Gass. ”Volgens mij is iedereen er wel klaar mee. Niet alleen boeren melden zich nu aan, ook andere burgers. De eisen voor stikstofreductie zijn zodanig dat dadelijk bijna niets meer kan.”

Hij vervolgt: ”Veel boeren kunnen op dit moment al niet meer investeren, omdat banken medewerking weigeren vanwege de onzekerheid. De onrust is groot.”

Waar wordt er gedemonstreerd?

Ben jij ook klaar met het kabinet en wil jij jouw stem laten horen + de boeren een hart onder de riem steken? Stroe is morgen the place to be. Hieronder nog een tip (van een agent)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven