Nikke Plessen woest over winkelsluiting (én op de Albert Heijn)

Nikkie Plessen vind het belachelijk dat alle winkels moeten sluiten en uiteraard ook de winkels waar haar kleding wordt verkocht. Ze vind het niet eerlijk omdat bij bijvoorbeeld de Albert Heijn wel gewoon kleding wordt verkocht.

Ze wilde dit bewijzen en ging daarom naar de supermarkt om niet-essentiële producten te kopen. Toen ze uit de supermarkt kwam maakte ze een filmpje die ze op Instagram plaatste: „Lieve Albert Heijn, alle niet-essentiële winkels moeten dicht. Maar gelukkig zag ik nou dat jullie wel die héle essentiële kersttruien verkopen, die essentiële knuffels, die essentiële sokken. Dus had ik een idee: als ik nou mijn zeer essentiële kerstcollectie bij jullie in de winkel leg, dan zorg ik ervoor dat jullie toiletpapier en pindakaaspotten weer bij mij in de winkels komen. Zo zorgen we voor een beetje spreiding in Nederland.”

Wanneer het filmpje bijna afgelopen is loopt ze naar haar eigen etalage die gevuld is met wc-papier, schoonmaakmiddelen en boterhamzakjes.

Er zijn veel BN’ers die het met haar eens zijn. Denk aan Ellemieke Vermolen, Fred van Leer, Samantha Steenwijk, Quinty Trustfull en Tim Douwsma. De Nederlandse bevolking is het hier iets minder mee eens: “Gaat dit nog om de gezondheid van onszelf en onze medemens?”. Iemand anders vind het een goed idee maar: “Helaas moet iedereen op de blaren zitten. Ik ben al 9 weken dicht geweest. Nu 5 weken in het verschiet. Dus laten we het met elkaar doen.” Iemand ander is juist weer bang dat dit niet het goede voorbeeld is: “En zo blijven mensen niet thuis! De lockdown is niet tegen de winkels en ondernemers, maar tegen het virus! Denk nou eens na!”

Iemand die horeca bedrijfjes heeft kan zich er wel in vinden: „Alleen een beetje jammer dat je dit pas uit en iets van vindt als ze aan jouw boterham komen. Begrijp me niet verkeerd, maar dit gaat al maanden zo, ik heb twee bedrijven in de horeca dus weet precies hoe oneerlijk de regels zijn!!”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven