Nieuwkomers uit Ter Apel willen inbreken, worden gepakt door de burgerwacht

Nieuwkomer uit Ter Apel wil inbreken, wordt gepakt door de burgerwacht

Ter Apel was ooit een schitterende plek. Een bron van rust. Totdat de politiek besloot er een centrum voor asielzoekers te bouwen. Sindsdien is het helemaal mis. 

Ter Apel

In de afgelopen jaren is Ter Apel vooral bekend geworden doordat ‘nieuwe Nederlanders’ er flink huishouden. Het gaat dan om een groep vreemdelingen uit veilige landen, die ons land heeft uitgekozen als nieuwe verblijfplaats. Ze zijn uitgekotst in hun eigen land, maar zetten hun daden hier voort.

En dat kan helaas ook allemaal. De overheid probeert soms wel iets te doen aan de situatie, maar onder controle krijgen lukt niet.

Nieuwkomer uit Ter Apel wil inbreken, wordt gepakt door de burgerwacht

Dat resulteert erin dat inwoners uit Ter Apel zichzelf onveilig voelen in hun eigen woonplaats. Het is te gek voor woorden en dat zou niet moeten kunnen.

Burgerwacht

Zoals gezegd gaat het niet echt lekker in Ter Apel. Slopen, jatten en andere vormen van overlast zijn de dagelijkse realiteit als je in Ter Apel woont.

Een groep inwoners van het dorp heeft een tijdje terug een moedig initiatief genomen. Gedreven door de wens om hun dorp te beschermen, richtten zij de Burgerwacht Ter Apel op.

Hun doel is voornamelijk toezicht houden en ingrijpen waar dat nodig is. Hartstikke goed natuurlijk, want als je op agenten moet wachten, kun je vaak lang wachten.

Inmiddels wordt de burgerwacht zelfs hoger aangeschreven dan de autoriteiten. Een recente gebeurtenis onderstreept dat. In een uitgelekte video is te zien hoe twee asielzoekers probeerden in te breken in een woning in Ter Apel. Niet de p0litie, maar de burgerwacht werd gebeld.

Een alerte buurman achtervolgde de twee, waarna de burgerwacht het overnam. Zij werkten de nieuwkomers snel tegen de grond, waarna ze werden vastgebonden. Check de beelden via onderstaande link:

Scroll naar boven