Nieuwe storm op komst: ”Het komt recht op ons af”

Noodweer nog erger dan verwacht: KNMI zet alle seinen op rood

Vandaag staat er een heerlijke tropische zomerdag op het programma. De temperaturen reiken tot aan de hemel en wij hebben zomaar het vermoeden dat iedereen al op het strand is, of onderweg is naar een badplaats. Geniet er nog maar even van, want morgen gaat het spoken.

We hebben natuurlijk allemaal kunnen zien wat storm Poly in ons land teweeg heeft gebracht. Toen wij dat bericht op onze website postten, werd er door sommige mensen lacherig over gedaan.

KNMI waarschuwt voor nieuwe storm: ''Het komt recht op ons af''

Uiteindelijk bleek het toch allemaal wel waar. Bomen waaiden massaal uit de grond, een vrachtwagen werd zelfs omver geblazen en in Haarlem kwamen er een boom op een voertuig. Een 51-jarige vrouw liet hierbij helaas het leven. Daarom is het goed om te weten dat het morgen weer los gaat.

KNMI

Het KNMI kreeg flink wat kritiek te verwerken. Het instituut heeft volgens Weeronline en andere instanties veel te laat gehandeld door code rood pas op dezelfde ochtend toe te kennen.

En daarom zijn de weerspecialisten er vandaag wat vroeger bij. Morgen gaat het namelijk wederom los, met weersomstandigheden die veel weg hebben van een soort mini-storm.

Code geel

Wat gaat er morgen precies gebeuren? Wel, het KNMI heeft code geel afgekondigd voor heel Nederland. Tussen 13.00 en 21.00 uur wordt kneiterhard onweer verwacht.

De buiten arriveren morgenmiddag vanuit het zuidwesten. Naast onweer, krijgen we ook te maken met zware windstoten die wel 75 tot 100 kilometer per uur kunnen halen.

In een kort tijdsbestek komt er daarbij ook nog eens ontzettend veel regen, waardoor het KNMI chaos voorziet voor automobilisten en mensen die buitenactiviteiten doen.

Avond

De buien trekken noordoostwaarts over Nederland. Zoals het er nu naar uitziet, verdwijgen ze morgenavond rond 21.00 uur pas en dus wordt het een onstuimige zondag.

Vandaag

Dan nog even terug naar vandaag. De temperaturen kunnen vandaag oplopen tot maximaal 34 graden. In de avond kan er vooral in Limburg een lokale onweersbui voorkomen.

Voor de strandgangers onder ons: smeer jezelf goed in en hydrateer jezelf natuurlijk voldoende. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken 🙂

Scroll naar boven