Nieuwe stam van coronavirus uit VK waarschijnlijk ook in Nederland aangetroffen

Recentelijk is er een nieuwe stam van het coronavirus in Engeland ontdekt. Deze mutatie van het virus bevind zich zeer waarschijnlijk nu ook in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid zaterdagavond heeft dat zojuist laten weten en daarom mag er vanaf zondagochtend niet meer gevolgen worden van en naar Engeland.

Begin december is er onderzoek gedaan naar een monster van het virus uit Engeland en het lijkt erop dat deze variant nu ook in Nederland is. Het Ministerie van Volksgezondheid kijkt samen met de GGD wie er zijn besmet en hoe het virus hier is gekomen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil er uiteraard voor zorgen dat deze variant zich niet verder gaat verspreiden en heeft daarom besloten een vliegverbod voor alle reizigers uit het VK in te voeren. Ook gaan ze iedereen controleren die uit het VK komt en dat zoveel mogelijk proberen te beperken.

Nieuwe stam van het coronavirus

Maandag was al overal in het nieuws dat er een nieuwe stam van het coronavirus is. Het gevaarlijke aan deze variant is dat deze 70 procent besmettelijker is en ook veel sneller verspreidt. Het is ook zeker dat deze soort veel gevaarlijker is dan het coronavirus wat we nu al kennen; de variant is namelijk veel dodelijker. Ook zijn ze erachter gekomen dat het vaccin veel minder goed werkt bij deze variant.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven