Nieuwe Nederlanders bespugen oude vrouw, vinden haar jurk ’te bloot’

Wanhopige winkeliers Ter Apel schrijven emotionele brief: ''Ze roven alles leeg''

Bewoners van Nieuw-Weerdinge zijn er klaar mee. De gigantische problemen die ‘veiligelanders’ uit Ter Apel veroorzaken in het dorp worden steeds groter. Inwoners melden tal van misstanden. Zo wordt er op grote schaal gestolen, wordt er ingebroken, intimideren ze mensen en masturberen en poepen ze zelfs in tuinen.

Nieuw-Weerdinge zit er mee in hun maag, mensen die niet in aanmerking komen voor asiel maar wel in Nederland zijn en hier problemen veroorzaken.

Foto’s maken van huizen

Als een verslaggever van De Telegraaf polshoogte gaat nemen bij een buurtbewoner, loopt er toevallig een groepje jongens rond die ‘foto’s en filmpjes’ maken van woningen. De man vertelt tegen de krant: ”Dat gebeurt vaker. Je kunt er dan vergif op innemen dat er later wordt ingebroken.”

De man spreekt de jongeren aan en eist dat ze de foto’s en filmpjes verwijderen, maar ziet dat alles via WhatsApp al naar een paar telefoonnummers is doorgestuurd.

Bespuugd

Inwoners zijn er volledig klaar mee. Buurtbewoner Anita: ”Je kunt erop wachten tot het escaleert. Ze worden ook nauwelijks aangepakt. Het is voorgekomen dat ik een jurk droeg die te bloot werd gevonden, en dat ik daarom werd bespuugd. Vrouwen durven ’s avonds niet eens meer naar buiten.

Straffen niet mogelijk

Ondertussen sturen bewoners van Nieuw-Weerdinge brieven naar de landelijke politiek. Antwoord krijgen ze nooit. Het is zelfs een stuk erger. De gemeente Emmen beweert dat ‘Europese en nationale wetgeving het opleggen van straffen niet mogelijk maakt’. Iemand die bij het COA werkt wil dat iets nuanceren.

„Natuurlijk kan iedereen voor strafbare feiten gestraft worden, als er een zaak van gemaakt kan worden. In de praktijk is dat laatste echter lastig, bij een deel van de zaken. Wat wij als COA hierin kunnen doen is mensen op hun gedrag aanspreken. Helaas zijn sommige mensen daar niet vatbaar voor.”

De politie Noord-Nederland verwijst weer naar de gemeente Emmen. Een woordvoerster van Justitie beweert dat criminele gedragingen wel degelijk worden bestraft. ”De aanpak wordt daarnaast ook geïntensiveerd.”

 

Scroll naar boven