Nieuwe Marylin Monroe film op Netflix krijgt 18+ rating – dit is waarom

blonde film

De nieuwe trailer van Netflix zijn aankomende film over Marilyn Monroe is onlangs uitgekomen en kwam samen met een ‘alleen voor volwassenen’-beoordeling. Wat was precies de reden waarom deze film als 18+ wordt aangeduid? Wij zochten het uit.

‘Blonde’

De naam van de film is Blonde, wat een bewerking is van de bestverkochte, voor een Pulitzerprijs genomineerde roman van Joyce Carol Oates. Het is de eerste film op Netflix die een zogenaamde 18+ rating krijgt. In de film speelt Ana de Armas de rol van Marylin Monroe, en biedt een gedurfde blik in het openbare en privéleven van de tragische ster.

“Er zit iets in om iedereen te beledigen”, zei regisseur Dominik over de film. Hij voegde eraan toe dat hij hoopt dat de film een ​​genuanceerder en minder duidelijk beeld zal geven van het leven, het werk en het persoonlijke trauma van de actrice en zangeres.

Expliciete seksuele inhoud

Sinds de film werd aangekondigd wordt er al gespeculeerd over de heftige beelden die te zien zullen zijn. De reden van de 18+ rating komt dan ook door de ‘expliciete seksuele inhoud’ en ‘doordringende seksualiteit en grafische seksuele dialoog’.

In hetzelfde interview ging de filmmaker ook in op de grafische weergave van aanranding die te zien is in de film. Hij bracht hierbij de #metoo op. Het stelt hem in staat om gevoelige onderwerpen naar het grote scherm te brengen om de discussie aan te wakkeren:

“[Vóór MeToo] was niemand geïnteresseerd in dit soort dingen – hoe het is om een ​​onbemind meisje te zijn, of hoe het is om door de Hollywood-vleesmolen te gaan. De film is kritisch op Amerikaanse ‘heilige koeien.”

Laat een reactie achter