Nieuwe gruwelijke, schokkende strafbare feiten over Donny M. onthuld

'Donny M. misbruikte Gino (9) en vermoordde hem dezelfde avond'

Donny M., verdacht van het ontvoeren en doden van de slechts 9-jarige Gino, blijkt veel op zijn kerfstok te hebben. En er komt steeds meer naar buiten. Zo blijkt M. in 2015 te zijn veroordeeld voor poging tot doodslag, nadat hij een zware tegel vanaf een viaduct naar een naderende auto smeet.

Dit komt naar voren uit onderzoek van dagblad De Limburger, die stukken van de rechtbank Limburg heeft opgevraagd. Donny gooide in 2015 een zware stoeptegel vanaf het viaduct op de Rijksweg-Zuid in Sittard naar een auto die bestuurd werd door een vrouw.

Volgens een verklaring van Donny had hij dit niet expres gedaan en wierp hij de tegel ‘achter de auto’. De feiten wijzen echter uit dat de stoeptegel voor de auto terechtkwam en dat de vrouw geluk heeft dat ze deze aanslag overleefde. In de tenlasteleggen stond dat M. voornemens was het beoogde slachtoffer ‘opzettelijk van haar leven te beroven.

Kwetsbaar en zwakbegaafd

M. kreeg voor deze extreem laffe daad een werkstraf van 100 uur taakstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Dit doordat deskundigen met een rapport kwamen, waaruit zij concludeerden dat M. ‘verminderd toerekeningsvatbaar’ is. Hij zou kampen met een ‘autismespectrumstoornis en een aandachtstekortstoornis’,

Bovendien is hij ‘zwakbegaafd’ en ‘zeer kwetsbaar’. De rechter verlaagde vervolgens de straf naar 100 uur taakstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Hij deed dat omdat Donny M. spijt betoonde tijdens de zitting en niet eerder door de kinderrechter veroordeeld was.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven